Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα193
mod_vvisit_counterΧθές511
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1065
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα8180
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα15799
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας19424
mod_vvisit_counterΣύνολο1491154

We have: 11 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική Εκδηλώσεις Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ

 

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ

ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΘΕΤΗ

1925-2015

 

Γιορτάζοντας τα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ? Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα φιλοξενεί την έκθεση "Η Ελλάδα του Μίκη", η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με πολλή μεγάλη επιτυχία στην ΙANOS Αίθουσα Τέχνης το καλοκαίρι του 2015. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ιδιαίτερων δεσμών της πόλης με τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο οποίος από το 1983 έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λάρισας. Την έκθεση επιμελείται η Ίρις Κρητικού.

 

Στα πλαίσια της έκθεσης, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20:00, στο Αμφιθέατρο της  ΔΠΛ-ΜΓΙΚ, το χορωδιακό σύνολο MusicArte του Μουσικού Σχολείου Λάρισας θα παρουσιάσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλη. Αποσπάσματα από το τη θεατρική παράσταση «Ποιος τη ζωή μου» θα διαβάσει η βουλευτής Λάρισας και ηθοποιός κα Άννα Βαγενά.

 

Λίγα λόγια για το έργο: Κατά τη διάρκεια του Β? Παγκοσμίου Πολέμου ο ποιητής Ιάκωβος Καμπανέλλης φυλακίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν. Το 1965 έγραψε τέσσερα ποιήματα που αφορούσαν εκείνη την περίοδο και ζήτησε από τον καλό του φίλο και συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη να τα μελοποιήσει. Ο Θεοδωράκης, ο οποίος είχε φυλακιστεί και ο ίδιος κατή τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής σε γερμανικές και ιταλικές φυλακές, δημιούργησε όμορφες και αξέχαστες μελωδίες που αναδεικνύουν τα συγκινητικά ποιήματα του Καμπανέλλη. Εκείνα τα ποιήματα έγιναν έκτοτε παγκοσμίως γνωστά ως η τριλογία του Μαουτχάουζεν.

Το χορωδιακό σύνολο «Musicarte» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας λειτουργεί από το 2006 και αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του σχολείου. Συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις του σχολείου και συχνά το εκπροσωπεί σε εκδηλώσεις της πόλης.

Από το σχολικό έτος 2009-10 και μέχρι σήμερα την ευθύνη της διδασκαλίας και της διεύθυνσης της χορωδίας, έχει η κα Τσιούκα Ευαγγελία, καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Την χορωδία συνοδεύουν οι καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου:

Ευθυμίου Χάιδω (πιάνο), Ρήτου Κασσιανή (φλάουτο), Βλιτσάκη Ελεάνα (βιολί), Καλαμπάκας Θανάσης (κιθάρα), Κουλιόπουλος Γιώργος (κοντραμπάσο). και οι μαθητές τους: Παπανικολάου Παρασκευή, Πλιάτσικας Θανάσης (φλάουτο), Γκανά Αγγελική, Γράμψα Φωτεινή, Λιάλιου Ηλιάνα, Τσιούπρου Λυδία, Σβάρνας Αθανάσιος, Δημόπουλος Λαοκράτης,  Καλογεράς Κυριάκος Γκαντζώρα-Κορκιδάκη (βιολί). Ενορχήστρωση: Βλιτσάκη Ελεάνα.

Με αφορμή την εκδήλωση, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, θα συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι, ρύζι, pumarro, μακαρόνια, φακές κλπ) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni