"Δείπνο με τον κόμη"

- Βραβείο συνολικής παρουσίασης

- Βραβείο μουσικής επένδυσης

- Βραβείο χορογραφίας

 

  Δείτε το video

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ με τίτλο: "Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα".

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα)

LARISA-45

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα143
mod_vvisit_counterΧθές810
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα4528
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα2684
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα9340
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας6420
mod_vvisit_counterΣύνολο557474

We have: 45 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Καινοτόμα Προγράμματα ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


Στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε 2ωρο βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Εισαγωγή στη ψυχοθεραπεία μέσω της κίνησης και του χορού-χοροθεραπεία», για 50 μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ? Λυκείου (Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου). Το εργαστήρι οργάνωσε και υλοποίησε ο κος Δημήτρης Ζάχος, ψυχαναλυτής και ψυχοθεραπευτής μέσω της κίνησης-χορού, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Ως μέσο επίτευξης των ψυχοθεραπευτικών στόχων του εργαστηρίου, οι μαθητές χρησιμοποίησαν βιωματικά την κίνηση και το χορό. Συζητήθηκε επίσης, η χρήση των τεχνών (μουσική, χορός, θέατρο, ζωγραφική) στην ψυχοθεραπεία και οι αντίστοιχες μορφές της: μουσικοθεραπεία, χοροθεραπεία, δραματοθεραπεία, εικαστική θεραπεία.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού προγράμματος: « ?Ai Vida?/Δραματοποιώντας την εφηβεία μέσα από την τέχνη», με υπεύθυνους καθηγητές τους Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, Σταυρούλα Πραντσούδη, Ιφιγένεια Σδούκου, Λεωνίδα Τέλιο και Άννα Τσακάκη.

 

Βιογραφικό του κου Δημήτρη Ζάχου

Ο κος Δημήτρης Ζάχος είναι πτυχιούχος Masters από το Laban Centre και το City University του Λονδίνου στην ψυχοθεραπεία μέσω της κίνησης και του χορού (Dance Movement Psychotherapy) και του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας (με διευθυντή τον κ. Μ. Γιωσαφάτ), Αθήνα. Έχει 20ετή κλινική και εκπαιδευτική εμπειρία στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Έχει εργαστεί σε διάφορα ιδρύματα και ειδικά σχολεία της Αγγλίας και της Ελλάδας, είναι διδάσκων σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Πανεπιστημιακά Προγράμματα του εξωτερικού (Αγγλία, Κίνα, Ρουμανία) και μέλος της Group Analytic Society, UK και της Ελληνικής Εταιρίας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

 

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Ο καιρός

eksidikevmeni