Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι

 

Το Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας παρουσιάζει την ταινία με τίτλο "Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι".

-2o Βραβείο στον 9ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: "Μπαίνοντας στα παπούτσια του Άλλου... Συνδέομαι..."

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία κινηματογραφικής αφίσας για την αφίσα της ταινίας

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης/τραγούδι για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο "Destiny" στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema... διάβασες;"

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 0001

 

Το 1821 μέσα από τις Τέχνες

-1ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία ψηφιακού βίντεο
-3ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία μουσικής σύνθεσης για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο «Μοιρολόι»
στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας με θέμα: «200 Χρόνια από την Επανάσταση - Τιμώντας τους Ήρωες του 1821»

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 

Artboard 1

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ με τίτλο: "Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα".

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα)

LARISA-45

"Δείπνο με τον κόμη"

- Βραβείο συνολικής παρουσίασης

- Βραβείο μουσικής επένδυσης

- Βραβείο χορογραφίας

 

  Δείτε το video

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα88
mod_vvisit_counterΧθές283
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα88
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα2184
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα981
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας12537
mod_vvisit_counterΣύνολο1187066

We have: 18 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Καινοτόμα Προγράμματα ημερίδα Μαθηματικών στο Μουσικό Σχολείο

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ημερίδα  για τους  Μαθηματικούς  της  Δ/θμιας  Εκπ/σης  Λάρισας, στο αμφιθέατρο  του Μουσικού Σχολείου.

 

 

Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται, αφενός μεν στην οργανωτική και καλλιτεχνική κουλτούρα του μοναδικού Μουσικού Σχολείου του ν. Λάρισας και αφετέρου δε στην άριστη συνεργασία των παραγόντων αυτής που ήταν: ο Συντονιστής Μαθητικών Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, οι  Μαθηματικοί του σχολείου  κ. Νίκος  Κουτσιούλης, κ. Σκαμπαρδώνη Χρυσαυγή , κ. Αλεξία. Τουρναβίτη και ο Βασίλειος Νιτσοτόλης.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο οργανωτικός συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας  κ.  Γεώργιος  Δοδοντσάκης ,  ο οποίος  εξήρε την σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων και αναφέρθηκε στο επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελούν οι Συντονιστές Ε.Ε.

Ακολούθως  πήρε το λόγο  ο κ. Κ. Μπουραζάνας ανέπτυξε την εισήγησή του  με  θέμα: «Βελτιστοποίηση  της  διδασκαλίας των Μαθηματικών», παρουσιάζοντας  σύγχρονες  μεθόδους  προσέγγισης μαθηματικών θεωριών που και με τη συνδρομή εποπτικών μέσων,  προσελκύουν   το ενδιαφέρον  τόσο των  διδασκόντων , όσο και των  διδασκομένων  και  παρακινούν  τους μαθητές  στη δημιουργία κριτικής σκέψης .

Εν συνεχεία  ο διακεκριμένος συγγραφέας  των Μαθηματικών κ. Αθανάσιος  Ξένος, ο οποίος αποσαφήνισε ιδιάζουσες περιπτώσεις στη περιοχή της Ανάλυσης .

Η ημερίδα συνεχίστηκε με τη παρουσίαση δύο θεατρικών δρώμενων.

Το πρώτο «Η Γιορτή των Γεωμετρικών Σχημάτων» σε κείμενο και σκηνοθεσία της κ. Χρυσαυγής Σκαμπαρδώνη το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά.

Το δεύτερο «Ο Ρωμαίος,  Ιουλιέτα και το Πυθαγόρειο Θεώρημα» το οποίο αποτελεί διασκευή της κ. Καρυαμπά ‘Ηλια (βασισμένο στο αντίστοιχο θεατρικό έργο του Μποστ ),σε σκηνοθεσία της κ . Αγγελικής Βόγια.

Τα  θεατρικά δρώμενα επιμελήθηκαν οι Μαθηματικοί  του Μουσικού Γυμνασίου κ. Νίκος  Κουτσιούλης, κ. Χρυσαυγή Σκαμπαρδώνη, κ Αλεξία Τουρναβίτη και ο κ. Βασίλης Νιτσοτόλης.

Οι  παρευρισκόμενοι   εντυπωσιάστηκαν από την πολύπλευρη προσέγγιση και  οργάνωση της ημερίδας.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε βράβευση εννέα μαθητών του Μουσικού Σχολείου,  που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας κατά τη τρέχουσα σχολική χρονιά.

Στην ημερίδα συμμετείχε και το παράρτημα της Μαθητικής Εταιρείας  της Λάρισας,  ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Κ. Καραμπάτσας απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές επιτυχίες των Λαρισαίων μαθητών στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Γιορτάζουν

Ο καιρός

eksidikevmeni