"Δείπνο με τον κόμη"

- Βραβείο συνολικής παρουσίασης

- Βραβείο μουσικής επένδυσης

- Βραβείο χορογραφίας

 

  Δείτε το video

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ με τίτλο: "Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα".

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα)

LARISA-45

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα105
mod_vvisit_counterΧθές445
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα105
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα3569
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα17423
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας18714
mod_vvisit_counterΣύνολο943332

We have: 14 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Εικαστικά

Θέμα : Καλλιτεχνικό Κόμικς

Ομαδική εργασία

Συμμετοχή σε διαγωνισμό

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργάνωσε για τη σχολική χρονιά 2010-2011 Καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα: «Υδάτινες Ιστορίες...». Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την σπουδαιότητα του νερού για τη ζωή στον πλανήτη, την προστασία των υδατικών πόρων, τις συνέπειες από την έλλειψη πόσιμου νερού τόσο για τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα παιδιά να αναλάβουν δράση στην καθημερινότητα τους, στο σχολείο, στο σπίτι, στη γειτονιά, εξοικονομώντας νερό. Η τέχνη γίνεται εργαλείο στα χέρια των παιδιών και μέσα από τις δημιουργίες τους στέλνουν ένα μήνυμα στους μεγαλύτερους.

Περισσότερα...

Μάθημα:  Η τεχνική assemblage

Θέμα: «Κουτιά ταυτότητας»

Αφορμή για αυτό το μάθημα αποτελεί το έργο των  Λουκά Σαμαρά και Joseph Cornell, δύο καλλιτεχνών που διερεύνησαν την ιδέα της προσωπικής ταυτότητας μέσα από το έργο τους. Οι καλλιτέχνες αυτοί δημιούργησαν μικρά κιβώτια assemblage που περιέχουν αντικείμενα και σύμβολα τα οποία αποκαλύπτουν, όσο και κρύβουν στοιχεία την ταυτότητα τους. Οι μαθητές ερευνούν τις ζωές και το έργο των καλλιτεχνών, και χρησιμοποιούν έπειτα τις έννοιες της συμβολικής αντιπροσώπευσης για να παρουσιαστούν με τη δημιουργία του κουτιού  τους, που θα δείχνει την εσωτερική και εξωτερική ταυτότητά τους. Ερευνούν επίσης τις έννοιες των οπτικών συμβόλων και των μεταφορών και επιλέγουν τρία τουλάχιστον στοιχεία που να αντιπροσωπεύουν τον εσωτερικό εαυτό τους για να τοποθετηθούνε μέσα στο κιβώτιο. Τέλος διακοσμούν το εσωτερικό και το εξωτερικό, προσκαλώντας το θεατή να ανακαλύψει περισσότερα.

Περισσότερα...

Μάθημα:  χαρτοκοπτική

Θέμα: «Η λευκή μάσκα»

Επισκόπηση μαθήματος:

Είναι ένα εύκολο και γρήγορο μάθημα για την περίοδο πριν τις αποκριές. Είναι κατάλληλο για τις «μικρές» τάξεις. Οι μαθητές παρατηρούν το σχήμα του προσώπου, μαθαίνουν για τις έννοιες οβάλ, χαρακτηριστικά προσώπου, εκφράσεις κλπ. Επίσης για το τι σημαίνει ανάγλυφο και πως μπορούν να το δημιουργήσουν με χαρτί. Τέλος κατασκευάζουν την δική τους μάσκα.

 

Περισσότερα...

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Ο καιρός

eksidikevmeni