Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι

 

Το Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας παρουσιάζει την ταινία με τίτλο "Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι".

-2o Βραβείο στον 9ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: "Μπαίνοντας στα παπούτσια του Άλλου... Συνδέομαι..."

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία κινηματογραφικής αφίσας για την αφίσα της ταινίας

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης/τραγούδι για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο "Destiny" στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema... διάβασες;"

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 0001

 

Το 1821 μέσα από τις Τέχνες

-1ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία ψηφιακού βίντεο
-3ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία μουσικής σύνθεσης για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο «Μοιρολόι»
στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας με θέμα: «200 Χρόνια από την Επανάσταση - Τιμώντας τους Ήρωες του 1821»

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 

Artboard 1

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ με τίτλο: "Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα".

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα)

LARISA-45

"Δείπνο με τον κόμη"

- Βραβείο συνολικής παρουσίασης

- Βραβείο μουσικής επένδυσης

- Βραβείο χορογραφίας

 

  Δείτε το video

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα22
mod_vvisit_counterΧθές379
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1307
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα7996
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα19505
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας8290
mod_vvisit_counterΣύνολο1226372

We have: 16 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Δραστηριότητες

Στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας υλοποιούνται κάθε χρόνο πολυάριθμα πολιτιστικά προγράμματα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, εθελοντικές δράσεις, συνεργασίες με δημόσιους φορείς και Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού. Στα καλλιτεχνικά, και όχι μόνο, δρώμενα προστίθενται πλούσια αφιερώματα, καθώς και συμμετοχές σε διαγωνισμούς.

 

Η ανάγκη εξωστρέφειας του Σχολείου για τη διάχυση των καλών πρακτικών και των καινοτόμων δράσεων στρέφει και πάλι την προσοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών στο EuropeanSchoolRadio.

 

Το«EuropeanSchoolRadio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» λειτουργεί ως ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με κοινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα για όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Το ραδιόφωνο μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό επικοινωνιακό ρόλο και αποτελεί εργαλείο έκφρασης για τους μαθητές του Σχολείου, ενεργοποιώντας πολυάριθμες δεξιότητες.

 

Το ραδιοφωνικό μας προφίλ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και τώρα, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας επανέρχεται στο ραδιοφωνικό προσκήνιο.

 

Μια σύντομη περιήγηση, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://drive.google.com/file/d/1-cr99hEkxQ7lyPjZxxvGkU6J6XgYUCIM/view?usp=sharing

 

 

(*Για πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών απευθυνθείτε στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς: Νικόλαο Έξαρχο, Δημήτρη Καραβίδα, Παρασκευή Καραγιάννη, Σοφία Κόκκινου, Θεόδωρο Κότσιφα, Ελένη Κουτή, Ευφροσύνη Κτιστάκη, Αλέξανδρο Σδρόλια, Γεώργιο Σιαφάκα.)

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

 

Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολικής κοινότητας, με απόφαση συλλόγου, απηύθυνε κάλεσμα προς την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Λάρισας), για τη διοργάνωση σεμιναρίου Α’ βοηθειών.

 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στις 24 και 26 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, όπου συμμετείχαν 30 εκπαιδευτικοί.

 

 

 

Η διάλεξη περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, για την παροχή των βασικών επιπέδων Α’ βοηθειών, για την αρχική δηλαδή παρέμβαση σε επείγουσα κατάσταση. Συγκεκριμένα, όσοι παρευρέθηκαν, συμμετείχαν σε εικονικά σενάρια που περιλάμβαναν τη «Θέση ασφαλείας», την αντιμετώπιση πνιγμονής, την «Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)» και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή του σχολείου.

 

 

 

 

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών αποτελείται από εθελοντές, οι οποίοι εκπαιδεύονται άρτια από επαγγελματίες εκπαιδευτές πάνω σε τμήματα πρώτων βοηθειών, αντιμετώπισης μαζικών και φυσικών καταστροφών, ναυαγοσωστικής και αστικής - ορεινής διάσωσης. Τα τελευταία 9 χρόνια, οι εθελοντές διασώστες της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Λάρισας προσφέρουν αδιάκοπα και ανιδιοτελώς σε κάθε κάλεσμα ανάγκης, με σκοπό την προστασία της Φύσης, της Περιουσίας και της Ζωής όλων των πολιτών.

 

 

 

Ευχαριστούμε θερμά την εισηγήτρια και εκπαιδεύτρια Βασιλική Λιτσιούλη και τον βοηθό εκπαίδευσης Δημήτριο Παλάγγα της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Λάρισας για την άρτια διοργάνωση του σεμιναρίου, καθώς και για την καθοδήγηση και επίλυση των προβληματισμών των συμμετεχόντων, πάνω σε θέματα κοινωνικής εθελοντικής προσφοράς.

 

 

 

 

 

 

*Στο προσεχές διάστημα θα διοργανωθεί ένα ακόμη σεμινάριο Α’ βοηθειών από την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Λάρισας το οποίο θα απευθυνθεί εκ νέου στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους γονείς, ενώ το επόμενο σχολικό έτος θα διοργανωθεί αντίστοιχο σεμινάριο για τους μαθητές του σχολείου μας.

 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!

 

 

ΠΗΓΗ:FORMEDIA

ΠΗΓΗ:FORMEDIA

ΠΗΓΗ:ONLARISSA

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί γονείς,

 

η  Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας  σας ευχαριστεί και σας συγχαίρει για την μεγάλη και άμεση ανταπόκρισή σας στη συγκέντρωση τροφίμων για τη φιλανθρωπική οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Για μια ακόμη φορά, αποδείξατε την κοινωνική σας ευαισθησία , αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση.

Η πράξη σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και μας κάνει πραγματικά υπερήφανους.

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία !!!

Περισσότερα Άρθρα...
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Γιορτάζουν

Ο καιρός

eksidikevmeni