Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι

 

Το Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας παρουσιάζει την ταινία με τίτλο "Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι".

-2o Βραβείο στον 9ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: "Μπαίνοντας στα παπούτσια του Άλλου... Συνδέομαι..."

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία κινηματογραφικής αφίσας για την αφίσα της ταινίας

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης/τραγούδι για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο "Destiny" στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema... διάβασες;"

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 0001

 

Το 1821 μέσα από τις Τέχνες

-1ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία ψηφιακού βίντεο
-3ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία μουσικής σύνθεσης για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο «Μοιρολόι»
στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας με θέμα: «200 Χρόνια από την Επανάσταση - Τιμώντας τους Ήρωες του 1821»

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 

Artboard 1

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ με τίτλο: "Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα".

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα)

LARISA-45

"Δείπνο με τον κόμη"

- Βραβείο συνολικής παρουσίασης

- Βραβείο μουσικής επένδυσης

- Βραβείο χορογραφίας

 

  Δείτε το video

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα43
mod_vvisit_counterΧθές225
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα812
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα3410
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2105
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας19786
mod_vvisit_counterΣύνολο1286989

We have: 23 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Δραστηριότητες

1ο Βραβείο για το Μουσικό Σχολείο Λάρισας στην τελετή βράβευσης των Μαθητικών Διαγωνισμών Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε  στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής η τελετή βράβευσης του 2ου, του 3ου και του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα Σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας συμμετείχε, στην τελετή βράβευσης των Μαθητικών Διαγωνισμών με την ταινία «Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μέσα από τις Τέχνες», η οποία φιλοτεχνήθηκε από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-21 αποσπώντας το 1ο Βραβείο στην κατηγορία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση/Λύκεια του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού.

Στην εκδήλωση καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αλλά και όσους την παρακολουθούσαν μέσω του live-streamingΕικόναστο ertnews.gr, ο Βασίλης Αλεξόπουλος, Διευθυντής του Αρχείου της ΕΡΤ. Ακολούθησε μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως. Διαβάστηκε επίσης μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττας Μακρή ενώ η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου, Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα υπογράμμισε τη σημασία της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στο σημερινό σχολείο. Τον τρόπο λειτουργίας του διαγωνισμού, που έχει γίνει πλέον θεσμός, παρουσίασε η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ, Σοφία Παπαδημητρίου. Εκ μέρους της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», μίλησε ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ, Τάκης Σακελλαρίου.

H τελετή βράβευσης διανθίστηκε με την προβολή αποσπασμάτων των μαθητικών δημιουργιών, που γέμισαν συγκίνηση την αίθουσα.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών μικρού μήκους, ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών. Διοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., ένα επιπλέον δυναμικό μαθησιακό εργαλείο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

 

Η μαθητική ταινία «Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μέσα από τις Τέχνες» των μαθητών του Μουσικού σχολείου Λάρισας  αξιολογήθηκε από επταμελή διεπιστημονική κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς σε θέματα ψηφιακής και οπτικοακουστικής δημιουργίας και στελέχη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και ως βραβευθείσα αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Αρχείου της ΕΡΤ και έλαβε τη Σφραγίδα Ποιότητας «i-create-Διάκριση». Η Σφραγίδα Ποιότητας «i-create» σηματοδοτεί ότι η ψηφιακή μαθητική δημιουργία έχει αξιολογηθεί επιτυχώς με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης που ορίστηκαν από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  και υποβλήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που αναπτύσσονται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και δημόσιους ή άλλους έγκριτους φορείς με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

 

Η διάκριση αυτή αποτελεί τεράστια τιμή τόσο για την οικογένεια του Μουσικού μας Σχολείου όσο και για την πόλη μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, οι οποίοι απέδειξαν περίτρανα ότι το ανήσυχο νεανικό πνεύμα και η αστείρευτη δημιουργικότητά τους αποτελούν αναντίρρητα  το όχημα ανάδειξης της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας είναι οι:

 

Αμελίμπια-Περρής Νέστωρ, Αραμπατζή Χαρίκλεια, Γκερμπεσιώτη Ζωή, Γουλούλη Αγλαΐα, Δαυλής Θεόδωρος, Δεδικούση Μαρία, Δημοπούλου Μαρίνα-Ελευθερία, Ιωαννίδης Απόστολος, Καμπά Ιωάννα, Πολύζου Αγγελική, Σίσκου Μιχαέλα-Μαρία, Τάχου Χριστίνα, Τέτσικα Ευαγγελία, Τζίκας Άγγελος-Χρήστος, Τούλη Ευδοκία, Τουφεξή Ναταλία, Τσακνάκης Αντώνιος, Τσαμτσαρίδου Σοφία, Τσιμούλη Ευαγγελία-Μαρία, Φωτίου Γεώργιος, Παπαμιχάλης Μιχαήλ-Άγγελος.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Καραγιάννη Παρασκευή, Κτιστάκη Α. Ευφροσύνη, Νίκου Βασιλάκης, Σπυριδάκη Δέσποινα.

 

Στους ακόλουθους συνδέσμους, οι οποίοι παραπέμπουν στο ψηφιακό λεύκωμα του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» και στο αποθετήριο Φωτόδεντρο/i-create, μπορείτε να δείτε τη διακριθείσα μαθητική δημιουργία του Μουσικού Σχολείου Λάρισας:

 

https://schools.ert.gr/

 

https://schools.ert.gr/tainies-2020-2021/

 

http://photodentro.edu.gr/i-create/r/8545/600/simple-search?locale=el&query=&newQuery=true

Την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2023 μαθήτριες και μαθητές της Α’ Τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, με συνοδούς καθηγήτριες τις Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Σπυροπούλου, Αγγελική Βόγια και Δώρα Γιαννακάκου επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Οδύσσειας και ξεκίνησε με παρακολούθηση της παράστασης «Οδύσσεια» της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς» στο θέατρο Αμαλία.

Πρόκειται για μια διασκευή του ομηρικού έπους με πολλή φαντασία και χιούμορ που ολοκληρώνεται με θεατρικά παιχνίδια στα οποία τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, μαθήτριες και μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Φωτογραφίας MOMus στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο έργο του Φρεντ Μπουασονά, διάσημου φωτογράφου των αρχών του 20ού αιώνα, του οποίου οι φωτογραφίες για την Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν από τον Βενιζέλο για να στηρίξει τις εθνικές διεκδικήσεις στο Παρίσι το 1919.

Ο Μπουασονά κάνοντας τον περίπλου της Μεσογείου αναζήτησε και αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό τους τόπους από τους οποίους πέρασε ο Οδυσσέας στο ταξίδι του προς την Ιθάκη. Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία, μετά την θεατρική παράσταση, να κάνουν αυτή τη διαδρομή και μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

 

Στο τέλος, τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους καρτ ποστάλ βασισμένα στο έργο του φωτογράφου.

Το Μουσικό Σχολείο στην 44η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη

Γεμάτες ενθουσιασμό και νέες εμπειρίες επέστρεψαν στη Λάρισα οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας Ζωή Γκερμπεσιώτη (Γ1 Λυκείου) και Αγγελίνα Πολύζου (Γ3 Λυκείου), οι οποίες συμμετείχαν στην 44η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2022. Η θεματική του φετινού συνεδρίου ήταν: «(O) Άνεμος (της) αλλαγής - Νεανικές Πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης: Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη των κοινωνιών».

Οι μαθήτριές μας, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη των Επιτροπών στις οποίες ήταν ενταγμένες, μελέτησαν επίκαιρα θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, της ανεργίας των νέων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πολιτισμικής κληρονομιάς, προώθησαν τα ψηφίσματα που προέκυψαν από τις εργασίες τους στην Ολομέλεια και συμμετείχαν ενεργά σε μια γόνιμη συζήτηση με τους και τις εταίρους τους.

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες οι μαθήτριές μας είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να εργαστούν σε ομάδες με μαθητές και μαθήτριες άλλων σχολείων της Ελλάδας, να καλλιεργήσουν τη ρητορική τους δεινότητα, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες  και να εξασκηθούν στα αγγλικά, που αποτελούσε την επίσημη γλώσσα του συνεδρίου καθ' όλη τη διάρκειά του.

Υπεύθυνες για την προετοιμασία των μαθητριών ήταν οι καθηγήτριες του σχολείου μας Έφη Τσοτσάνη (ΠΕ 04.02) και Σοφία Κόκκινου (ΠΕ 02), η οποία συνόδευσε τις δύο μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι μαθητές της Γ Λυκείου του Μουσικού μας Σχολείου συμμετείχαν στην Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων Της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας της Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, στο πλαίσιο του αφιερώματος στη Σμύρνη, οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας παρουσίασαν την ταινία "Μικρά Ασία: Ιχνηλατώντας αιώνιες μνήμες" που δημιούργησαν το σχολικό έτος 2021-2022 με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και ερμήνευσαν συνθέσεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή.
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, Παρασκευή Καραγιάννη, Βασίλης Νίκου, Σταυρούλα Πραντσούδη, Γιάννης Μακρυγιάννης, Δέσποινα Σπυριδάκη, Σταμάτης Μαλάκος.

Ενημέρωση στους μαθητές μας –//- Από μαθητές μας!

 

Μία ψυχολόγος, μία φιλόλογος, μία βιοχημικός και τρεις μηχανικοί, όλοι μας τεταρτοετείς φοιτητές, απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου το 2019, καλοί φίλοι και το μεγαλύτερο κοινό μας... η αγάπη για το σχολείο! Όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση για την έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία που δεν έμεινε απλώς στη θεωρία και κατέληξε στην παρουσίαση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του ΜΣΛ την Παρασκευή 18/11/2022.

Πώς πρέπει να θέτουμε ένα στόχο; Ο τύπος προσωπικότητάς μας έχει σημασία για την επαγγελματική μας επιλογή; Τι ακριβώς κάνει ένας ψυχολόγος; (τρέχει στα λιβάδια και φωνάζει αξίζω αξίζω αξίζω), τι περιμένει κανείς από τη σχολή της φιλολογίας; Βιολογία, χημεία και τεχνολογία συνδυάζονται; Μπορείς να φανταστείς τι κάνει ένας μηχανικός ή καλύτερα... ένας μηχανικός μπορεί να κάνει ό,τι φανταστείς;... Είναι κάποια από τα ερωτήματα τα οποία προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε αυτή την παρουσίαση.

Βέβαια, η βασική επιδίωξη του εγχειρήματος ήταν να πληροφορήσουμε, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, να εμπνεύσουμε τους μαθητές να μη μείνουν σε ό,τι απλώς έτυχε να ακούσουν αλλά να ερευνήσουν μόνοι τους τι θέλουν και τι δυνατότητες προσφέρονται (μόνο η γνώση δίνει το δικαίωμα της επιλογής) και κυρίως να αποδείξουμε ότι οι μαθητές φεύγουν μέσα από το Μουσικό αλλά το Μουσικό δε φεύγει από τους μαθητές.

Ευχαριστούμε πολύ τον διευθυντή Σωτήριο Αναγνωστόπουλο για την ανταπόκριση και την ευκαιρία και φυσικά όλους τους καθηγητές και συμμαθητές μας που παρευρέθηκαν.

Επιμέλεια: Βλαχοστέργιου Βασιλική, Γεωργούλα Μαρία, Ζέρβα Μαρία, Κυρατζή Ελένη, Παπακώστας Κωνσταντίνος, Χονδροματίδης Γιάννης

 

 

Βασιλική!-Μαρία!-Μαρία!- Ελένη!- Κωνσταντίνε!- Γιάννη!

 

Σας ευχαριστούμε!

Η Οικογένεια του Μουσικού Σχολείου

Περισσότερα Άρθρα...
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni