Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα55
mod_vvisit_counterΧθές421
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1177
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα2396
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα16672
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας17224
mod_vvisit_counterΣύνολο1472603

We have: 7 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Δραστηριότητες

Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, η ομάδα του EPAS (Πρόγραμμα «Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου») του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, πραγματοποίησε δράση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την έκδοση του Ευρώ. Οι μαθητές διεξήγαγαν σφυγμομέτρηση στους περαστικούς πολίτες της Λάρισας διερευνώντας το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τις απόψεις τους για την ωφέλεια του ευρώ στην ζωή μας και στην οικονομία της χώρας μας. Την δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και καθηγητής του σχολείου μας κ. Αγορίτσας Χ., ο αντιδήμαρχος κ. Ανδριτσόπουλος Α. και ο υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Λιόβας Δημ. Τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη υποστήριξή τους !

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Τσοτσάνη Έφη, Τζόκα Βάια, Κοσμάνου Βασιλική, Μήλιου Αθηνά, Τσιούκα Ευαγγελία, Κακαγιάννη Βασιλική.

 

apotdhm2024

 

dhmoc20241

 

 

dhmoc20242

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου οι μαθητές του EPAS (Πρόγραμμα Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, σε συνεργασία με το μουσικό σύνολο του Σχολείου ΜusicΑrte συμμετείχαν στην αφιερωματική εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για το διήμερο μνήμης του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από μαθητές για μαθητές, είχε θέμα: «Υπάρχουν ανθρώπινες λέξεις να περιγράψουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων; Οι μαρτυρίες νέων της Κατοχικής Λάρισας ανοίγουν παράθυρο στην ιστορία».

H εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια με συνδυασμό κίνησης, έκφρασης και απόδοσης στη νοηματική. Στο πιάνο συνόδεψε η κ. Κακαγιάννη Βασιλική και ο μαθητής Σαμαρίνας Κωνσταντίνος. Τραγούδησε η μαθήτρια Καραστέργιου Ζωή. Τα κείμενα αναγνώστηκαν από τις μαθήτριες Πορνάρα Μαρία-Ειρήνη και Φατούρα Υακίνθη.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και στους υπεύθυνους καθηγητές!!

Αλφαβητικά συμμετείχαν οι μαθητές - μαθήτριες:

Ανδριτσόπουλος Α., Γεωργοπούλου Σ., Γκερμπεσιώτη Ε.,Γκέρου Σ., Δημοβέλης Μ., Δημοβέλης Χ., Δήμου Γ., Εμμανουηλίδης Δ., Ζιώγας Κ., Καρανάσιου Ε., Καραστέργιου Ζ., Μόκας Α., Μπάρλου Β., Μπατσίλα Ε., Νούλας Γ., Πορνάρα Μ., Πράπα Μ., Σαμαρίνας Κ., Σοφράς Π., Τάχος Μ., Τσολάκης Α.

Υπεύθυνες καθηγήτριες ΕPAS:

Τζόκα Βάια: φιλολογική επιμέλεια κειμένων

Τσοτσάνη Ευθυμία: διδασκαλία νοηματικής

Μήλιου Αθηνά, Κοσμάνου Βασιλική: συντονίστριες ομάδας EPAS

Τσιούκα Ευαγγελία, Κακαγιάννη Βασιλική: υπεύθυνες του συνόλου Μusic Αrte

ebr12024

ebr22024

Ημερίδα για τα Μουσικά Πανεπιστήμια πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας στις 24 Ιανουαρίου, την οποία διοργάνωσε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μουσικής Δρ.Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου. Η ενημερωτική ημερίδα απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς Μουσικών Ειδικοτήτων των Μουσικών Σχολείων Λάρισας και Βόλου, καθώς και στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου, με εισηγητές τους καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ.) κ. Κωνσταντίνο Χάρδα και κ. Κωνσταντίνο Τσούγκρα.

Αρχικά την εκδήλωση χαιρέτισε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κ. Αθηνά Μήλιου, η οποία και καλωσόρισε την σχολική σύμβουλο, τους ομιλητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Στη συνέχεια η κ. Ξυνοπούλου παρουσίασε τους δύο ομιλητές, τον κ. Χάρδα που επισκέφτηκε την Λάρισα αποκλειστικά για την ημερίδα αυτή, και τον κ. Τσούγκρα που – λόγω υποχρεώσεων – συνομίλησε ζωντανά με το κοινό μέσω διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Με πλούσιο οπτικό υλικό ο κ. Χάρδας – αναπληρωτής καθηγητής στο ΤΜΣ του ΑΠΘ στο Γνωστικό αντικείμενο της «Συστηματικής Μουσικολογίας με έμφαση στη Μουσική Θεωρία και Ανάλυση» - αναφέρθηκε στην οργάνωση και στον οδηγό σπουδών του Τμήματος. Ο κ. Τσούγκρας – καθηγητής στο ΤΜΣ του ΑΠΘ στο Γνωστικό αντικείμενο της «Συστηματικής Μουσικολογίας» - σε συνεργασία με τον κ. Χάρδα, με άμεσα μουσικά οπτικά και ακουστικά παραδείγματα παρουσίασε στους ακροατές στοιχεία από τον καινούργιο τρόπο εισαγωγής στα Μουσικά Πανεπιστήμια της χώρας μας που θα ισχύσει από τη φετινή χρονιά.

Η ημερίδα ήταν ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική, εμπεριστατωμένη και αναλυτική για κάθε αντικείμενο εξέτασης. Οι ομιλητές απάντησαν στις απορίες του κοινού, ενώ ανέφεραν ότι σύντομα το Υπουργείο Παιδείας θα δώσει τελικές αναλυτικές οδηγίες και περαιτέρω διευκρινήσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τέτοιες δράσεις είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται στα σχολεία, καθώς μια τέτοια πρωτοβουλία βοηθάει στη διασύνδεση της δευτεροβάθμιας με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην γενικότερη ενίσχυση του ρόλου των εκπαιδευτικών, στο διάλογο μεταξύ τους, στη διάχυση της πληροφορίας αλλά ταυτόχρονα και στην υποστήριξη των μαθητών που στοχεύουν στα μουσικά πανεπιστήμια.

 

hmermoyspan2024

 

hmermoyspan22024

anakiklosh1

«Οι συσκευασίες βρίσκουν τον κάδο τους! στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας»

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας συμμετείχε στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) από 18 έως 26/11/23 πουαποτελεί τη μεγαλύτερη οργανωμένη και συντονισμένη ευρωπαϊκή καμπάνια, για τη μείωση των αποβλήτων.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας European Week for Waste Reduction (EWWR) που έχει θέμα για το 2023: «Σκέψου Αειφορία, Μείωσε Συσκευασία»

Η ΔΔΕ Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), οργάνωσε και υλοποίησε τη δράση στα σχολεία της πόλης μας.

Έτσι στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας ήρθαν οι «νέοι» χρωματιστοί κάδοι: ο κίτρινος, ο πορτοκαλί, ο κόκκινος και ο «παλιός» πράσινος.

kadoi

Με τη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, μέσα από ένα «εργαστήριο για τη σωστή ανακύκλωση συσκευασιών» έκαναν έλεγχο των απορριμμάτων συσκευασίας και έμαθαν να διαχωρίζουν σωστά τα απορρίμματα στην πράξη, ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο φορέα Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων για τη σωστή Ανακύκλωση συσκευασιών, ευαισθητοποιήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν ώστε να συμβάλλουν ενεργά στο συνολικό στόχο:

Μείωσης - Επαναχρησιμοποίησης-Ανακύκλωσης των Αποβλήτων.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διοργανώθηκαν παράλληλες ολιγόλεπτες δραστηριότητες, στη διάρκεια των διαλειμμάτων, με πιο χαρακτηριστική την κατασκευή μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά και χρησιμοποίησή τους για ένα μουσικό δρώμενο αυτοσχεδιασμού.

Στόχος μας είναι η Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση να «παραμείνουν» στο σχολείο μας και στη ζωή μας!

Τη δράση εμψυχώνουν για όλο το σχολικό έτος οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β2 Λυκείου:

Κορδά Χρ., Κουλιόπουλος Αστ., Κουτσιούλη Θ., Κτιστάκης Α., Κυριλλίδης Θ., Κωστοπούλου Γεωρ., Μπακάλογλου Παν., Μπάρλου Β., Μπατσίλα Ευ., Μπόρα Ηλ., Μπούτλα Παρ., Μυλωνάς Ελ., Νιακοπούλου Κ., Νούλας Κ., Παντελιός Αλ., Παπαθανασίου Ε., Πατσαδάκης Γ., Πουλτσίδης Κ., Πρασσάς Δ., Σαντουρίδου - Ακριβούλη Ε., Σοφίτης Χ.

Τη δράση συντονίζουν για όλο το σχολικό έτος

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ. Μήλιου Αθηνά και οι εκπαιδευτικοί:

Βλιτσάκη Ελεάνα, Γρηγορίου Χριστίνα, Κακαγιάννη Βασιλική, Κοσμάνου Βασιλική, Κουτσιούλης Νικόλαος, Μαλάκος Σταμάτης, Ρήτου Κασσιανή, Ρουπακιά Αλεξάνδρα, Τέλιου Αθηνά, Τζόκα Βάγια, Τουρναβίτη Αλεξία, Τσιούκα Ευαγγελία, Τσοτσάνη Ευθυμία.

 

IMG-db367fe6b04657490fb620d26d9a36af-V

 

IMG-15fa2da1

 

IMG-21a5e

 

IMG-b6d25

Περισσότερα Άρθρα...
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni