Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι

 

Το Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας παρουσιάζει την ταινία με τίτλο "Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι".

-2o Βραβείο στον 9ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: "Μπαίνοντας στα παπούτσια του Άλλου... Συνδέομαι..."

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία κινηματογραφικής αφίσας για την αφίσα της ταινίας

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης/τραγούδι για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο "Destiny" στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema... διάβασες;"

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 0001

 

Το 1821 μέσα από τις Τέχνες

-1ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία ψηφιακού βίντεο
-3ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία μουσικής σύνθεσης για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο «Μοιρολόι»
στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας με θέμα: «200 Χρόνια από την Επανάσταση - Τιμώντας τους Ήρωες του 1821»

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 

Artboard 1

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ με τίτλο: "Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα".

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα)

LARISA-45

"Δείπνο με τον κόμη"

- Βραβείο συνολικής παρουσίασης

- Βραβείο μουσικής επένδυσης

- Βραβείο χορογραφίας

 

  Δείτε το video

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα273
mod_vvisit_counterΧθές398
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα2084
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα1469
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα7837
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας5904
mod_vvisit_counterΣύνολο1378777

We have: 15 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Ερευνητικές εργασίες erasmus Εκδήλωση παρουσίασης αποτελεσμάτων του έργου “Boosting Green Education at School”

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 παρουσιάστηκαν σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας τα αποτελέσματα του έργου Erasmus+ BoostingGreenEducationatSchool με κωδ. 2020-1-IT02-KA201-SCH-079243 που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και τελειώνει στις 15 Απριλίου του 2023.

Tο BoostingGreenEducationatSchool είναι ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+, με στόχο την προώθηση της πράσινης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Παρά την ευρεία αναγνώριση της σημασίας της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές δυσκολίες και αβεβαιότητες σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσής της στα σχολικά προγράμματα και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται καλή κατάρτιση για να μάθουν καινοτόμους τρόπους και μεθοδολογίες για να την ενσωματώσουν στα προγράμματα σπουδών. Ξεκινώντας λοιπόν από αυτό το υπόβαθρο, σκοπός του έργου ήταν να δημιουργήσει μια ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μεταξύ σχολείων (με μαθητές ηλικίας 14-18 ετών) και επιστημονικών φορέων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Εσθονία και την Ισπανία. Από την Ελλάδα συμμετείχαν το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και η Επιστημονική Ένωση DigitalIdeaμε απόλυτη επιτυχία και άριστη συνεργασία.

Oι εταίροι του έργου, μέσω της οργάνωσης τεσσάρων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (μία σε κάθε χώρα), μοιράστηκαν βέλτιστες πρακτικές και συγκρίναν μεθοδολογίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ως αποτέλεσμα, αναπτύχθηκαν 20 δραστηριότητες για να βοηθήσουν τους καθηγητές να εμπλέξουν τους μαθητές με πρακτικά μαθήματα STEM εστιασμένα σε πραγματικές προκλήσεις στο φυσικό περιβάλλον. Για κάθε περιβαλλοντικό ζήτημα, οι επιστημονικοί φορείς πρότειναν ένα πείραμα για την καλύτερη κατανόηση του προβλήματος και των συνεπειών του και παρήγαγαν φύλλα δραστηριοτήτων με διαδικασίες βήμα προς βήμα και οδηγίες για να βοηθήσουν τους καθηγητές να αναπαράγουν αυτά τα πειράματα και τα εργαστήρια στα σχολεία τους.

Επιπλέον, μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία που συμμετείχαν στο έργο πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά βίντεο που εξηγούν και αναπαράγουν όλες τις δραστηριότητες που προτείνονται από τους επιστημονικούς φορείς, τα οποία δημοσιεύονται στο κανάλι του έργου στο YouTube                       https://www.youtube.com/boostingscience. Μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (http://lyk-mous-laris.lar.sch.gr/) και στην ιστοσελίδα της Επιστημονικής ένωσης DigitalIdea (https://www.digitalidea.gr/).

IMG 3653

  

 IMG 3667

 

IMG 3680

 

 

 

 

 

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni