Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα88
mod_vvisit_counterΧθές511
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα960
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα8180
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα15694
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας19424
mod_vvisit_counterΣύνολο1491049

We have: 7 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα:

-         Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάτω Ιταλία: Ελληνισμός και πολιτισμική κληρονομιά» με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Βασιλική Τσιγάρα και Βασιλική Κοσμάνου, μαθητές της Α΄ Λυκείου περιηγήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Εκεί προσκύνησαν τον άγιο, επισκέφτηκαν τον τάφο του σε παρεκκλήσι του ναού, ενώ συζήτησαν για την ιστορία του ναού και την αρχιτεκτονική του. Επίσης μελέτησαν τις αγιογραφίες στο παρεκκλήσι του αγίου Ευθυμίου και κατέβηκαν στην κρύπτη, κάτω από τον Ιερό Ναό (εικ.1)

-         Παράλληλα με την ομάδα των μαθητών της Α΄ Λυκείου, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο «Θετικές επιστήμες στο χρόνο» με συνοδούς καθηγητές τους Αλεξία Τουρναβίτη, Νικόλαο Κουτσιούλη, Βασίλειο Νιτσοτόλη, Χάιδω Ευθυμίου, Βασιλική Ντριγκόγια και Ευαγγελία Τσιούκα, επισκέφτηκαν το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνάντησαν τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Τσακλίδη ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να τους ξεναγήσει στους χώρους του Τμήματος, να τους μιλήσει για την ιστορία του και την ερευνητική δραστηριότητα, καθώς και για την αξία των μαθηματικών στην ζωή όλων (εικ.2).

Στη συνέχεια και οι δυο τάξεις ξεναγήθηκαν στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά», μια έκθεση που προβάλλει τα μαθηματικά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, μέσα από παραστατικό και ψυχαγωγικό, παιδαγωγικό χαρακτήρα. Η έκθεση καλύπτει ολόκληρη την περίοδο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως και τον 4ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στα πιο σημαντικά «επεισόδια» και πρόσωπα της ιστορίας των ελληνικών μαθηματικών (εικ.3 και εικ.4).

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες γευμάτισαν σε εμπορικό κέντρο της πόλης (εικ.5) και επέστρεψαν στη Λάρισα το απόγευμα γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις!

 

 

 

 

 

 

 

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni