Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα214
mod_vvisit_counterΧθές423
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1509
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα8180
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα16243
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας19424
mod_vvisit_counterΣύνολο1491598

We have: 11 guests, 1 bots online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική

 

 

4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε σε πανελλήνια κλίμακα το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2013,διοργανώνεται φέτος το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info),το οποίο θα διεξαχθεί στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Κέρκυρα, στη Μυτιλήνη, στη Ξάνθη, στη Ρόδο και Χανιά από Πέμπτη 3 μέχρι Σάββατο 5 Απριλίου2014.

Στην πόλη της Λάρισας το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 4 Απριλίου, όταν στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν όλες οι πόλεις με τηλεδιάσκεψη.

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις δραστηριότητες «Δημιουργώντας με Κώδικα»(HourofCode), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα(Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και

γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Γι? αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Το Φεστιβάλ στην πόλη της Λάρισας πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Π.Ε. Λάρισας και Αρωγούς την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Λάρισας και Π.Ε Καρδίτσας και τα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας και Καρδίτσας.

Δημήτρης Κολοκοτρώνης

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni