Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα348
mod_vvisit_counterΧθές1174
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα5229
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα3592
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα12184
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας20817
mod_vvisit_counterΣύνολο1508356

We have: 5 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική Ξενάγηση

 

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας ιδρύθηκε το Μάιο του 1992 και λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Από το 1999 λειτουργεί και ως Μουσικό Γενικό Λύκειο με όλες τις κατευθύνσεις.

Το Αμφιθέατρο Διαθέτει αμφιθέατρο 350 θέσεων για μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, δανειστική Ατομική αίθουσα διδασκαλίαςβιβλιοθήκη με περίπου 7000 τίτλους, κλειστό γυμναστήριο ολυμπιακών διαστάσεων και εστιατόριο στο οποίο κάθε μεσημέρι προσφέρεται στους μαθητές πλήρες γεύμα με έξοδα της πολιτείας

Σκοπός της ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου ήταν και παραμένει η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μέσω της μουσικής παιδείας, χωρίς υστέρηση της γενικής μόρφωσης.

Το Σχολείο μας είναι όπως όλα τα Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια της χώρας. Απευθύνεται στους μαθητές -τριες που έχουν κλίση και ταλέντο στη μουσική, χωρίς να διαθέτουν απαραίτητα μουσικές σπουδές.

Το εργαστήριο Φ.Ε.Το εργαστήριο Η/ΥΕκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας που διδάσκονται στα άλλα Γυμνάσια - Γενικά Λύκεια, διδάσκονται επιπλέον και μουσικά μαθήματα για δεκαπέντε (15) ώρες την εβδομάδα. Στα μαθήματα μουσικής παιδείας μελετούν σε ισότιμη βάση την Ελληνική μουσική παράδοση και την Ευρωπαϊκή (κλασσική και σύγχρονη) μουσική. Διδάσκονται επίσης καλλιτεχνικά, ιστορία της Τέχνης και Θέατρο. Οι μαθητές συμμετέχουν πέρα από τα μαθήματα σε διάφορες εκδηλώσεις (Μουσικά Σύνολα, Θεατρικές Παραστάσεις, Καλλιτεχνικοί Αγώνες κτλ.)

  • Οι απόφοιτοι του Γενικού Μουσικού Λυκείου έχουν τις ίδιες δυνατότητες επιλογής κατά την αποφοίτησή τους με τους απόφοιτους των άλλων Γενικών Λυκείων.

  • Έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου Μουσικής Ειδικότητας (Ειδ. αρμονίας, Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών και όλων των άλλων οργάνων) ύστερα από εξετάσεις.

  • Επίσης οι μαθητές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους αποκτούν πολύτιμες γνώσεις για ανώτερες Μουσικές Σπουδές και εμπειρίες για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση.

Το γυμναστήριοΤο εστιατόριο

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni