Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι

 

Το Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας παρουσιάζει την ταινία με τίτλο "Κατανοώ, Νοιάζομαι, Συνδέομαι".

-2o Βραβείο στον 9ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: "Μπαίνοντας στα παπούτσια του Άλλου... Συνδέομαι..."

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία κινηματογραφικής αφίσας για την αφίσα της ταινίας

-Διάκριση στην κατηγορία: Δημιουργία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης/τραγούδι για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο "Destiny" στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema... διάβασες;"

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 0001

 

Το 1821 μέσα από τις Τέχνες

-1ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία ψηφιακού βίντεο
-3ο βραβείο στην κατηγορία: Δημιουργία μουσικής σύνθεσης για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο «Μοιρολόι»
στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας με θέμα: «200 Χρόνια από την Επανάσταση - Τιμώντας τους Ήρωες του 1821»

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα) 

Artboard 1

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ με τίτλο: "Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα".

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα)

LARISA-45

"Δείπνο με τον κόμη"

- Βραβείο συνολικής παρουσίασης

- Βραβείο μουσικής επένδυσης

- Βραβείο χορογραφίας

 

  Δείτε το video

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα101
mod_vvisit_counterΧθές398
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1912
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα1469
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα7665
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας5904
mod_vvisit_counterΣύνολο1378605

We have: 17 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Εκδηλώσεις
Το Πιάνο σε Ρόλο Πρωταγωνιστή:
Μαθητικές συναυλίες τάξεων πιάνου Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας προσκάλεσαν το κοινό στις μαθητικές συναυλίες τάξεων πιάνου του Σχολείου την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, ώρα 10:00 & 12:15 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Οι μαθητές/μαθήτριες ερμήνευσαν έργα για σόλο πιάνο, έργα για τέσσερα, έξι και οκτώ χέρια και έργα για δύο πιάνα σε ρεπερτόριο που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα μουσικών τάσεων και συνθετικών δημιουργιών. Στις δύο συναυλίες συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές των τάξεων πιάνου (με αλφαβητική σειρά): Γατσιού Ε., Γκούτζιου Α., Έξαρχου Ν., Εξάρχου Ε., Κακαγιάννη Β., Καραγιάννη Π., Κολοβού Α., Κομή Χ., Κουτή Ε., Κτιστάκη Γ. Ε., Κτιστάκη Α. Ε., Μπότου Ι., Νίκου Δ., Νιτσοτόλη Ε., Ντριγκόγια Β., Παπανικολάου Ε., Πουλούλη Α., Ρουπακιά Α., Τσικαντέρη Ρ., Τσιούκα Ε., Φλώρου Π., Χαρμάνη Α.
Δημιουργία αφίσας: Γιαννακάκη Δώρα

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν με απώτερο σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με το ακροατήριο και τη βελτίωση της σκηνικής τους παρουσίας, προσβλέποντας στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης & αυτοεκτίμησής τους. Στο πλαίσιο ανάδειξης της Μουσικής ως κινητήριας δύναμης μορφωτικών, διδακτικών, παιδαγωγικών αξιών και ως μέλους άρρηκτα συνδεδεμένου με την εκπαιδευτική προσπάθεια του σχολείου, η οποία και εδράζεται στη βιωματική συμμετοχή των μαθητών του σε δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου υποσχέθηκαν να ξεναγήσουν τους παρευρισκόμενους στους μουσικούς χάρτες εγχώριων και διεθνών ηχοχρωμάτων. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις προσπάθειες των μαθητών και να διαπιστώσει από κοντά ότι το Μουσικό Σχολείο Λάρισας είναι ένα ξεχωριστό σχολείο, στο οποίο οι μαθητές του «εκφράζονται» καλλιτεχνικά και εκδηλώνουν εξωστρέφεια.

Οι μαθητικές συναυλίες πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
 
1η μαθητική συναυλία τάξεων πιάνου, Κυριακή 7 Μαΐου 2023, ώρα 10:00
https://youtu.be/wsADO2Tp_sk

2η μαθητική συναυλία τάξεων πιάνου, Κυριακή 7 Μαΐου 2023, ώρα 12:15
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

11 ΜΑΪΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ»

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (9 & 10 ΜΑΪΟΥ 2023)

epas

         Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης. Φέτος συμπληρώνονται 73 χρόνια από τη «Διακήρυξη Σουμάν» που στις 9 Μαΐου 1950 αποτελούσε ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη διασφάλιση της ειρήνης στη μεταπολεμική Ευρώπη, σήμερα όμως θεωρείται η απαρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

         Καταστατικές αξίες και πολιτικές προτεραιότητες, όπως η ελευθερία, η ισότητα των δικαιωμάτων, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η συμβολή στην ειρήνη και στη βιώσιμη ανάπτυξη της Γης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τους «δόκιμους πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

         Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο Πρόγραμμα -με τη βοήθεια των καθηγητών τους- παρουσίασαν τα αποτελέσματα των δράσεων για το σχολικό έτος 2022-2023. Χαιρετισμό απηύθυνε από τις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τις εκδηλώσεις του διημέρου παρακολούθησαν διαδικτυακά το 1ο ΓΕΛ & το 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας και πλαισίωσαν με την «Ωδή στη Χαρά» (Ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) τα μουσικά σύνολα «Βig Βand» και «Μusic Αrte» του Μουσικού Σχολείου.

Το Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ξεκίνησε το 2016 ως πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές λυκείου. Βασικός στόχος του είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων για τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της δημοκρατίας στην Ευρώπη και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Οι μαθητές που μετέχουν στο Πρόγραμμα φέτος είναι οι Μάριος Δημοβέλης, Ευαγγελία Μπατσίλα, Ανθή Στεργίου, Δημήτριος Τσιντζιρούλης, Χριστούλα Κατσαρού, Ιωάννης Παπαλέξης, Γεώργιος Τανός, Ανδριάννα Σίσκου, Μαρία Δεδικούση, Ευστράτιος Παντικίδης. Συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Βάιος Τασούλας, Σταυρούλα Πραντσούδη, Βάια Τζόκα, Έφη Τσοτσάνη.

 

Το Πιάνο σε Ρόλο Πρωταγωνιστή

Μαθητικές συναυλίες τάξεων πιάνου
Μουσικού Σχολείου Λάρισας
 
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας σας προσκαλούν στις μαθητικές συναυλίες τάξεων πιάνου του Σχολείου μας την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, ώρα 10:00 & 12:15 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
 
Οι μαθητές/μαθήτριες θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο, έργα για τέσσερα, έξι και οκτώ χέρια και έργα για δύο πιάνα σε ρεπερτόριο που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικών τάσεων και συνθετικών δημιουργιών. Στις δύο συναυλίες συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές των τάξεων πιάνου (με αλφαβητική σειρά): Γατσιού Ε., Γκούτζιου Α., Έξαρχου Ν., Εξάρχου Ε., Κακαγιάννη Β., Καραγιάννη Π., Κολοβού Α., Κομή Χ., Κουτή Ε., Κτιστάκη Γ. Ε., Κτιστάκη Α. Ε., Μπότου Ι., Νίκου Δ., Νιτσοτόλη Ε., Ντριγκόγια Β., Παπανικολάου Ε., Πουλούλη Α., Ρουπακιά Α., Τσικαντέρη Ρ., Τσιούκα Ε., Φλώρου Π., Χαρμάνη Α.
Δημιουργία αφίσας: Γιαννακάκη Δώρα
 
Οι συναυλίες πραγματοποιούνται με απώτερο σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με το ακροατήριο και τη βελτίωση της σκηνικής τους παρουσίας, προσβλέποντας στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης & αυτοεκτίμησής τους. Στο πλαίσιο ανάδειξης της Μουσικής ως κινητήριας δύναμης μορφωτικών, διδακτικών, παιδαγωγικών αξιών και ως μέλους άρρηκτα συνδεδεμένου με την εκπαιδευτική προσπάθεια του σχολείου, η οποία και εδράζεται στη βιωματική συμμετοχή των μαθητών του σε δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου υπόσχονται να ξεναγήσουν τους παρευρισκόμενους στους μουσικούς χάρτες εγχώριων και διεθνών ηχοχρωμάτων. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις προσπάθειες των μαθητών και να διαπιστώσει από κοντά ότι το Μουσικό Σχολείο Λάρισας είναι ένα ξεχωριστό σχολείο, στο οποίο οι μαθητές του «εκφράζονται» καλλιτεχνικά και εκδηλώνουν εξωστρέφεια.
 
Οι μαθητικές συναυλίες πραγματοποιούνται με τη τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
 
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή.
 
afisa piano

o kyklos

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

¨Η παράδοση μέσα από τη λόγια μουσική¨

Οι καθηγητές ατομικών μουσικών οργάνων (Κακαγιάννη Β., Κότσυφας Θ., Κουτή Ε), του Μουσικού Σχολείου Λάρισας διοργανώνουν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στο αμφιθέατρο του σχολείου, μαθητικές μουσικές συναυλίες.
Η 1η συναυλία έχει θέμα «Η παράδοση μέσα από τη λόγια μουσική» και θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., ενώ η 2η συναυλία έχει θέμα «Σύγχρονες τάσεις και μορφές στη μοντέρνα μουσική» και θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

 

Με εκτίμηση
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Περισσότερα Άρθρα...
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni