"Δείπνο με τον κόμη"

- Βραβείο συνολικής παρουσίασης

- Βραβείο μουσικής επένδυσης

- Βραβείο χορογραφίας

 

  Δείτε το video

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ με τίτλο: "Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα".

(Για να δείτε το video επιλέξτε την εικόνα)

LARISA-45

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα180
mod_vvisit_counterΧθές146
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα478
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα2173
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα5274
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας8160
mod_vvisit_counterΣύνολο493857

We have: 48 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Εκδηλώσεις

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018»

Σχετ: Η υπ΄αριθμ. 64379/Δ2/18-04-2017 Υ.Α. (Β΄ 1405) «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων».

Α. Διαδικασία αιτήσεων

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2017-2018, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 02 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2017.

Μετά το πέρας της 31ης Μαΐου 2017, ουδεμία αίτηση γίνεται δεκτή.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής και Πειραιά έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μία (1) μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους σύμφωνα με τον πίνακα 1.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας οι γονείς ή κηδεμόνες υποβάλλουν μία μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους σύμφωνα με τον πίνακα 3 (υπόδειγμα αίτησης).

Οι γονείς ή κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους, οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους. Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται το δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλου τύπου Γυμνάσιο (Πρότυπο, Πειραματικό, Καλλιτεχνικό κλπ).

Β. Διαδικασία εξετάσεων

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2017-2018 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν τις εργάσιμες ημέρες από 19-22 Ιουνίου 2017.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους σε όλα τα μουσικά σχολεία τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 10.00 με την γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)].

Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι αίθουσες ή η υλικοτεχνική υποδομή οι υποψήφιοι εξετάζονται κατά ομάδες και η επιτροπή διασφαλίζει ότι δεν θα διαρρεύσουν τα θέματα μέχρι το πέρας της εξέτασης. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης, η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχίσει την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως και την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017. Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι : «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής. Η βαθμολόγηση των υποψηφίων που εξετάζονται , γίνεται σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 64379/Δ2/18-04-2017 Υ.Α. (Β΄ 1405) «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων».

 

Π Ι Ν Α Κ Α Σ 3

ΑΙΤΗΣΗ (γονέα ή κηδεμόνα)

.. / .. / 2017

Αρ. Πρωτ.: ……….

ΕΠΩΝΥΜΟ: …………………………………………………...................

ΟΝΟΜΑ: …………………………………………………………….....

Συγγενική σχέση με το παιδί: ……………………….……………................................….

Τηλέφωνο: …………………………………………………………….....

……………………………………………………………….

E – mail: ………………………………………………………..

Προς τη Διεύθυνση

του Μουσικού Σχολείου ..…………………..………………….

Παρακαλώ όπως δεχθείτε στη διαδικασία επιλογής μαθητών / μαθητριών για την Α΄ τάξη του Μ.Σ. για τη σχολική περίοδο 2017-2018 τ…

………………………….. ………………………….

(όνομα)                                               (επώνυμο)

που θα πάρει απολυτήριο από το …………….…………...

δημόσιο / ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο.

 

Ο / Η αιτούσα ………..…………..

(υπογραφή)

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΕΧΕΙ ΘΕΣΗ  ΥΠΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΤΟΥ Ν. 1599/1986, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ

Υπεύθυνη Δήλωση:

Δηλώνω υπεύθυνα ότι η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου είναι η ακόλουθη:

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Οδός                  Αριθμός         Τ.Κ.      Συνοικία             Δήμος ή Δημοτικό Διαμέρισμα

όπου υπάγεται η συνοικία

 

 

 

 

 

 

RUN GREECE στη Λάρισα


 

 

 

Το Μουσικό σχολείο Λάρισας με την μπάντα του έπαιζε… ψαγμένη μουσική και πραγματικά τράβηξε την προσοχή διαγωνιζομένων αλλά και των Λαρισαίων που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν το αγώνα.Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/03/26/run-greece-sti-larisa-ta-paralipomena-ke-ta-chioumoristika-opos-ta-ide-o-fakos-tou-onlarissa/

Μπράβο στα παιδιά μας!

 

 

 

εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με θέμα: «Ο κύκλος της  ζωής μέσα από το παραδοσιακό τραγούδι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου και αποτελεί το μουσικό μέρος δύο πολιτιστικών προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ: α.«Παραδοσιακό Τραγούδι – Η μουσική καταγραφή του κύκλου της ζωής», β.«Ιστορώντας την Υπέρβαση - Παλαιά Βυζαντινή Μουσική και Τέχνη».

Η συνύπαρξη δημοτικών επεξεργασμένων τραγουδιών και βυζαντινών ύμνων εμπλουτίζουν την αίσθηση του “ελληνικού ήχου”. Η σημασία αυτής της  συνεκτικότητας της ελληνικής μουσικής παράδοσης αναδείχθηκε στο α΄ μέρος- αφιέρωμα στην επέτειο, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στην Αυστραλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 03 Μαρτίου 2017.

Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, Παρασκευή Καραγιάννη (υπεύθυνες Συνόλου Μουσικής Κινηματογράφου), Γιάννης Μακρυγιάννης, Ελένη Διβάνη

Δημήτρης Παπαχατζόπουλος, Άννα Τσακάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΩΛ κος Νίκος Καλτσάς.

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

eksidikevmeni