Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα758
mod_vvisit_counterΧθές624
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1382
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα2140
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2216
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας21867
mod_vvisit_counterΣύνολο1429041

We have: 19 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Εκδηλώσεις Μουσικοθεατρική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

 

Μουσικοθεατρική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

 

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εορταστική μουσικοθεατρική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με θέμα: "το 1940 μέσα από την Τέχνη / Επιθεώρηση του 1940".

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη και την επιθυμία εκπαιδευτικών και μαθητών, μέσα στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που όλοι κληθήκαμε και καλούμαστε να  αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια, να εκφραστούν με ελευθερία, δημιουργικότητα και πρωτοτυπία, η εκδήλωση διοργανώθηκε με στόχο να φωτίσει τον Έλληνα που αντιστέκεται στη διπλή ξενική κατοχή πάνω στη σκηνή του θεάτρου. Τον Έλληνα που τραγουδά και παρωδεί με τους στίχους του, προσαρμοσμένους σε γνωστές μελωδίες, τον εχθρό. Τον Έλληνα που εμψυχώνει τους ομοεθνείς του διακωμωδώντας τον εχθρό με τα κείμενα της επιθεώρησης. Τον Έλληνα που με την οπερέτα της εποχής υπενθυμίζει πως σε κάθε εποχή η ψυχή αναγεννάτε με την επαφή με την Τέχνη.

Έτσι, το Μουσικό σχολείο τίμησε με ουσιαστικό τρόπο την ταυτότητα του. Το Αμφιθέατρο πλημμύρισε μελωδίες, στίχους, χορό, γέλιο και δάκρυ. Τα συναισθήματα ξεχείλισαν. Συγκίνηση, χαρά, αισιοδοξία, εθνική υπερηφάνεια. Αξίες και ιδανικά, πλασμένα με το αθάνατο υλικό των αρχαίων Ελλήνων και ζυμωμένα με τις αγωνίες, τις επιτυχίες και τη δόξα κάθε ιστορικής στιγμής των Ελλήνων, ομοψυχία, αυτοθυσία, αγάπη για την ελευθερία, ζωντάνεψαν ξανά, καθώς ποτέ δεν πεθαίνουν.

 

Και νιώσαμε όλοι να ψηλώνουμε σε ηθικό ανάστημα, να δυναμώνουμε σε ψυχή παρακολουθώντας τα παιδιά μας να παραδίδουν "μαθήματα" μουσικής, θεάτρου, χορού και, κυρίως, ήθους.

Η Ελλάδα...ποτέ δεν πεθαίνει. Ξέρει να χαμογελά και στα δύσκολα. Και το απέδειξε περίτρανα το Μουσικό σχολείο Λάρισας.

 

Συντελεστές της παράστασης:

Τσιούκα Ευαγγελία, Τσακνη Βασιλική, Κακαγιάννη Βασιλική, Ρητου Κασσιανή, Τσικαντερη Ραλλού, Βλιτσακη Ελεάνα, Νίκου Βασιλάκης, Κοσμανου Βασιλική, Βογια Αγγελική, χορωδιακό σύνολο musicarte, σύνολο μουσικής δωματίου, σύνολο δωματίου εγχόρδων.

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni