Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα73
mod_vvisit_counterΧθές442
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα5396
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα3592
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα12351
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας20817
mod_vvisit_counterΣύνολο1508523

We have: 9 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική Εκδηλώσεις ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ – ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

– ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πλούσιες οι δράσεις στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του πρώτου τετραμήνου. Συγκεκριμένα για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών – Εορτή της Παιδείας, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών. Αρχικά παρουσιάστηκε ένα αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες Μέγα Βασίλειο, Ιωάννη Χρυσόστομο και Γρηγόριο Θεολόγο, το έργο των οποίων εξήρε σε ομιλία της η διευθύντρια του Σχολείου κ. Αθηνά Μήλιου. Οι υπεύθυνοι καθηγητές της εορτής Βασιλική Κοσμάνου, Ιωάννης Βρούζος και Δήμητρα Βρούζου προετοίμασαν τα παιδιά του τμήματος Α2΄ Λυκείου, τα οποία παρουσίασαν το «Αλφαβητάρι των Τριών Ιεραρχών» (μια προβολή στα ελληνικά και τα ρουμανικά), μέσα από ύμνους, τραγούδια και σοφά λόγια των αγίων, με την τεχνική υποστήριξη των εκπαιδευτικών Μανώλη Καμπούρη και Νικόλαο Έξαρχο και τη μουσική σύμπραξη εκπαιδευτικών από το Γαλάτσι της Ρουμανίας.

Στη συνέχεια με τη συμμετοχή του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε απονομή των βραβείων EPAS «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023 από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την εκπαιδευτική ομάδα του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 «Μουσικές Νότες και Μαθηματική Γνώση – Noteledge» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας που φιλοξένησε τους εταίρους εκπαιδευτικούς από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Liceul De Arte “Dimitrie Cuclin” από το Γαλάτσι της Ρουμανίας, στους οποίους δόθηκαν αναμνηστικά από το Σχολείο και τον Δήμο Λαρισαίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νικόλαος Ζέρβας, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας και Παιδαγωγική Υπεύθυνη του Σχολείου κ. Χάιδω Νάτση, ο π. Σωτήριος εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Λαρισαίων κ. Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Χρήστος Αγορίτσας, στελέχη του Europe Direct Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Κατσιάκος και κ. Απόστολος Γούλας, ο αιρετός ΑΠΥΣΔΕ και πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Λάρισας κ. Σταμάτης Μαλάκος, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη τμήματος Διοικητικού Δ.Δ.Ε. Λάρισας κ. Καλλιόπη Αναγνωστοπούλου, καθώς και μέλη της Μαθηματικής Ελληνικής Εταιρείας Ελλάδας (Ε.Μ.Ε.), εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Νεολαίας από το Γαλάτσι της Ρουμανίας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α2 Λυκείου: Βαρδακώστα Μαρίνα, Καρέλας Ηλίας, Κατσιμαγκλής Οδυσσέας, Κόκκαλη Δέσποινα, Κουτσιούλη Κωνσταντίνα-Μαρία, Κυριτσάκα Αθανασία, Λίτσιου Ευθυμία, Λύγδα Ναταλία, Μάκκα Δήμητρα, Μάκκας Νικόλαος, Μαραγκοζάκη Γεωργία, Μαργαρίτη Γεωργία, Μερτζανίδη Ευανθία, Μερτζανίδη Χριστίνα, Μόκας Ανδρέας, Μορβατίδου Σουμέλα, Μπίτα Άννα, Μπούτλα Δήμητρα-Ρέα, Μπούτλα Ευφροσύνη, Νούλας Γεώργιος, Οικονόμου Θωμάς, Παλάγγα Ευσταθία, Παληγιάννης Γεώργιος, Παπαλεξανδρή Γλυκερία.

Στο πρόγραμμα EPAS «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» από το Μουσικό Σχολείο για το σχολικό έτος 2022-2023 συμμετείχαν και βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Μάριος Δημοβέλης, Ευαγγελία Μπατσίλα, Ανθή Στεργίου, Δημήτριος Τσιντζιρούλης, Χριστούλα Κατσαρού, Ιωάννης Παπαλέξης, Γεώργιος Τανός, Ανδριάννα Σίσκου, Μαρία Δεδικούση, Ευστράτιος Παντικίδης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Βάιος Τασούλας, Σταυρούλα Πραντσούδη, Βάια Τζόκα, Ευθυμία Τσοτσάνη.

Στο σχολικό έτος 2023-2024 συμμετέχουν οι εξής: (Junior Ambassadors) Σοφία Γεωργοπούλου, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Ανδρέας Μόκας, Μαρία - Ειρήνη Πορνάρα, Παυσανίας Σοφράς, Μάριος Δημοβέλης, Ζωή Καραστέργιου, Ευαγγελία Μπατσίλα, Βασιλική Μπάρλου, Γιώργος Δήμου, Ευαγγελία Γκερμπεσιώτη, (Εθελοντές) Άρης Ανδριτσόπουλος, Σωτηρία – Ανθή Γκέρου, Κωνσταντίνος Ζιώγας, Ευαγγελία Καρανάσιου, Γεώργιος Νούλας, Μυρτώ Πράπα, Κωνσταντίνος Σαμαρίνας, Μιχαήλ Τάχος, Στέργιος Τσολάκης, Υακίνθη Φατούρα, Χάρης Δημοβέλης, (Senior Ambassadors) Μήλιου Αθηνά, Τζόκα Βάια, Τσοτσάνη Ευθυμία, Κοσμάνου Βασιλική, Τσιούκα Ευαγγελία, Κακαγιάννη Βασιλική

ierarx20241

ierarx20242

 

 

ierarx20243

 

ierarx20244

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni