Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα369
mod_vvisit_counterΧθές511
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1241
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα8180
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα15975
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας19424
mod_vvisit_counterΣύνολο1491330

We have: 9 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική Εκδηλώσεις ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

 Ένα μεγάλο «ψηφιδωτό», με πολλές επιμέρους μουσικές παρουσιάσεις και με συνδετικό ιστό την τέχνη και τον λόγο, επιχειρούν να δημιουργήσουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση την προσεχή Τετάρτη 9 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Πρόκειται για ένα νοερό ταξίδι στον πλούτο και την ποικιλία της μουσικής έκφρασης , όπως εκδηλώθηκε σε διάφορες γωνιές της γης και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, μια διαδρομή που μεταφέρει το κοινό από τους βυζαντινούς ύμνους και τα παραδοσιακά τραγούδια, στους ρυθμούς της jazz και του τάνγκο, και από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών συμφωνικής ορχήστρας στα κινηματογραφικά πλατό. Οι μαθητές του Σχολείου, μέσα από τα σύνολα στα οποία ανήκουν, θα έχουν έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους καρπούς των προσπαθειών που κατέβαλαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τη συνδρομή και την καθοδήγηση των καθηγητών τους, αλλά και να γευτούν τη χαρά της δημιουργικής συνεργασίας.
Στην εκδήλωσή περιλαμβάνεται, παράλληλα, ένα μικρό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, καθώς φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τότε που ο μεγάλος μουσικός έφυγε από κοντά μας. Επιλέχθηκε στο αφιέρωμα αυτό να φωτιστεί η πληθωρική πνευματική προσωπικότητα του καλλιτέχνη, ο οποίος εκτός από μεγάλος συνθέτης υπήρξε και σπουδαίος διανοητής. Τα αποσπάσματα , οι «ψηφίδες» λόγου που θα διαβαστούν, προέρχονται από σημαντικά κείμενα που πρωτακούστηκαν από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος στα εβδομαδιαία σχόλιά του, από τη συλλογή « Ο καθρέφτης και το μαχαίρι» καθώς και από τις ποιητικές του συλλογές «Μυθολογία». Ο Μάνος Χατζιδάκις μίλησε στα κείμενά του για την τέχνη, την πολιτική, την μουσική μας παιδεία, την παράδοση και το νεοελληνικό μας ήθος. Ο στοχασμός του πάνω σε αυτά τα θέματα τράφηκε από την ενδελεχή ενδοσκόπηση και την οξυδερκή παρατήρηση και εκφράστηκε με μιαν ευαισθησία που απέχει πολύ από τη γλυκερή αισθηματολογία, με παρρησία και σοβαρότητα. Γι' αυτό και ο λόγος του συνεχίζει μετά από τόσα χρόνια να διατηρεί αμείωτο το σφρίγος του, να αποτελεί αφορμή για όνειρο και έναυσμα για δημιουργία.
Είσοδος ελεύθερη.

 

alt

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni