Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα134
mod_vvisit_counterΧθές511
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1006
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα8180
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα15740
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας19424
mod_vvisit_counterΣύνολο1491095

We have: 11 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική Εκδηλώσεις Ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Θεοδωριανιτών Άρτας «Κωστηλάτα» στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας στο

Ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Θεοδωριανιτών Άρτας «Κωστηλάτα» στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας στο πλαίσιο του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

 

 


Η αυλαία για το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας στις 8 και 9 Απριλίου 2016, έπεσε με την  μουσικοχορευτική παράσταση από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Κωστηλάτα» του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Σύλλογου Θεοδωριανιτών Άρτας, το οποίο βρέθηκε στο Μουσικό Σχολείο το Σάββατο, 9 Απριλίου. Προλογίζοντας, τα μέλη του συνόλου αναφέρθηκαν στα σαράντα έξι χρόνια πορείας από ιδρύσεως του συλλόγου, πορείας μεστής παράδοσης και επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επέλεξαν να  παρουσιάσουν τρία ξεχωριστά τμήματα: αρχικά χορούς από τα Τζουμέρκα και την ΉπειροΜια παπαδιά περατιανή», «Καπέσοβο», «Σέλφο», «Τζουμέρκα μου περήφανα», «Μπαζαργκάνα», «Ξύπνα περδικομάτα μου», «Νερατζιά», «Μούσμουλα»), μεταφέροντας  το δωρικό ύφος της Ηπειρωτικής γης, την αρρενωπότητα του τοπίου, τη λεβεντιά των κατοίκων της. Ακολούθησαν χοροί από το ΞηρόμεροΜαραίνομαι ο καημένος», «Νερατζούλα», «Σαν πήρα ένα κατήφορο», «Ραστ», «Βρύση μου μαλαματένια»), δυτική πλευρά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, που μπόλιασε την μουσικοχορευτική παράδοση των Θεοδωριάνων, και από τη Μικρά ΑσίαΣυρτομπάλος», «Αργός καρσιλαμάς», «Αργιλαμάς», «Τσιφτετέλι», «Αϊβαλιώτικο», «Χασάπικο», «Χασάπικο γρήγορο»). Η παρουσίαση του συνόλου ολοκληρώθηκε με το Γανωτζή, σατυρικό δρώμενο της Ηπείρου.

Τα χορευτικά σύνολα του συλλόγου, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, αντάμειψαν τους περευρεθέντες, προσφέροντας ένα μεστό χρωμάτων παράδοσης μουσικοχορευτικό θέαμα και οδηγώντας  το σε μία απολαυστική διαδικασία μέθεξης και βαθιάς επικοινωνίας με τις ρίζες του.

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni