Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα154
mod_vvisit_counterΧθές1922
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα2700
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα3592
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα9655
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας20817
mod_vvisit_counterΣύνολο1505827

We have: 8 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική Εκδηλώσεις εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με θέμα: «Ο κύκλος της  ζωής μέσα από το παραδοσιακό τραγούδι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου και αποτελεί το μουσικό μέρος δύο πολιτιστικών προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ: α.«Παραδοσιακό Τραγούδι ? Η μουσική καταγραφή του κύκλου της ζωής», β.«Ιστορώντας την Υπέρβαση - Παλαιά Βυζαντινή Μουσική και Τέχνη».

Η συνύπαρξη δημοτικών επεξεργασμένων τραγουδιών και βυζαντινών ύμνων εμπλουτίζουν την αίσθηση του ?ελληνικού ήχου?. Η σημασία αυτής της  συνεκτικότητας της ελληνικής μουσικής παράδοσης αναδείχθηκε στο α΄ μέρος- αφιέρωμα στην επέτειο, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στην Αυστραλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 03 Μαρτίου 2017.

Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, Παρασκευή Καραγιάννη (υπεύθυνες Συνόλου Μουσικής Κινηματογράφου), Γιάννης Μακρυγιάννης, Ελένη Διβάνη

Δημήτρης Παπαχατζόπουλος, Άννα Τσακάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΩΛ κος Νίκος Καλτσάς.

 

 

 

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni