Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα366
mod_vvisit_counterΧθές1174
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα5247
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα3592
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα12202
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας20817
mod_vvisit_counterΣύνολο1508374

We have: 1 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική Εκπαιδευτικό Υλικό erasmus Εκδήλωση παρουσίασης αποτελεσμάτων του έργου “Boosting Green Education at School”

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 παρουσιάστηκαν σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας τα αποτελέσματα του έργου Erasmus+ BoostingGreenEducationatSchool με κωδ. 2020-1-IT02-KA201-SCH-079243 που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και τελειώνει στις 15 Απριλίου του 2023.

Tο BoostingGreenEducationatSchool είναι ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+, με στόχο την προώθηση της πράσινης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Παρά την ευρεία αναγνώριση της σημασίας της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές δυσκολίες και αβεβαιότητες σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσής της στα σχολικά προγράμματα και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται καλή κατάρτιση για να μάθουν καινοτόμους τρόπους και μεθοδολογίες για να την ενσωματώσουν στα προγράμματα σπουδών. Ξεκινώντας λοιπόν από αυτό το υπόβαθρο, σκοπός του έργου ήταν να δημιουργήσει μια ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μεταξύ σχολείων (με μαθητές ηλικίας 14-18 ετών) και επιστημονικών φορέων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Εσθονία και την Ισπανία. Από την Ελλάδα συμμετείχαν το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και η Επιστημονική Ένωση DigitalIdeaμε απόλυτη επιτυχία και άριστη συνεργασία.

Oι εταίροι του έργου, μέσω της οργάνωσης τεσσάρων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (μία σε κάθε χώρα), μοιράστηκαν βέλτιστες πρακτικές και συγκρίναν μεθοδολογίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ως αποτέλεσμα, αναπτύχθηκαν 20 δραστηριότητες για να βοηθήσουν τους καθηγητές να εμπλέξουν τους μαθητές με πρακτικά μαθήματα STEM εστιασμένα σε πραγματικές προκλήσεις στο φυσικό περιβάλλον. Για κάθε περιβαλλοντικό ζήτημα, οι επιστημονικοί φορείς πρότειναν ένα πείραμα για την καλύτερη κατανόηση του προβλήματος και των συνεπειών του και παρήγαγαν φύλλα δραστηριοτήτων με διαδικασίες βήμα προς βήμα και οδηγίες για να βοηθήσουν τους καθηγητές να αναπαράγουν αυτά τα πειράματα και τα εργαστήρια στα σχολεία τους.

Επιπλέον, μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία που συμμετείχαν στο έργο πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά βίντεο που εξηγούν και αναπαράγουν όλες τις δραστηριότητες που προτείνονται από τους επιστημονικούς φορείς, τα οποία δημοσιεύονται στο κανάλι του έργου στο YouTube                       https://www.youtube.com/boostingscience. Μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (http://lyk-mous-laris.lar.sch.gr/) και στην ιστοσελίδα της Επιστημονικής ένωσης DigitalIdea (https://www.digitalidea.gr/).

IMG 3653

  

 IMG 3667

 

IMG 3680

 

 

 

 

 

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni