Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα189
mod_vvisit_counterΧθές242
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1531
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα2184
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα19210
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας17224
mod_vvisit_counterΣύνολο1475141

We have: 1 guests online

Φόρμα ΣύνδεσηςΑρχική Παλαιότερες Αναρτήσεις Εργασίες Μαθητών ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές Λυκείου του Συνόλου Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, οι οποίοι δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Κατανοώ, νοιάζομαι, συνδέομαι». Η ταινία συμμετείχε στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές:

Ευαγγελία Καλαϊτζόγλου (μαθήτρια της Γ’ Λυκείου) και

Δημήτριος Μπασαγιάννης (μαθητής της Β’ Λυκείου) διακρίθηκαν στην κατηγορία δημιουργία κινηματογραφικής αφίσας και στην κατηγορία δημιουργία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης/τραγούδι για τη Δευτεροβάθμια, αντίστοιχα.

 

Οι διακριθείσες μαθητικές δημιουργίες επένδυσαν την ταινία «Κατανοώ, νοιάζομαι, συνδέομαι», που δημιουργήθηκε κατά την εκπόνηση ενός πολιτιστικού προγράμματος με υπεύθυνους καθηγητές τους Κτιστάκη Ευφροσύνη του Αστερίου, Καραγιάννη Παρασκευή, Πραντσούδη Σταυρούλα και Αναγνωστόπουλο Σωτήριο.

 

Τα μαθητικά έργα αξιολογήθηκαν από καλλιτεχνική επιτροπή η σύνθεση της οποίας αποτελούνταν από στελέχη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., σκηνοθέτες της ΕΡΤ και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, στελέχη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (της Προεδρίας της Κυβέρνησης), του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων και Διαδικτύου της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης εικαστικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου, στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ. (της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την Αειφορία), στελέχη και εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος Λαμπράκη και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον διαγωνισμό κατατέθηκαν συνολικά 110 ταινίες και ειδικότερα, στην υποκατηγορία βράβευσης Νοιάζομαι και δρω κατατέθηκαν συνολικά 24 αφίσες και στην κατηγορία πρωτότυπη μουσική σύνθεση, 19. Ο διαγωνισμός απευθύνονταν σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω». Η ταινία μικρού μήκους «Κατανοώ, νοιάζομαι, συνδέομαι»

έλαβε επίσης μέρος στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά τον Απρίλιο 2021.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τους διοργανωτές του 11ου Διεθνή Μαθητικού  Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;»:

 

https://drive.google.com/file/d/1MAAGm0qwjUc1mGGOHTdGSn_1nYhjHoM2/view?usp=sharing

 

Απευθύνουμε στους/στις διακριθέντες μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λάρισας αλλά και σε όλους οι οποίοι συμμετείχαν στην δημιουργία της μαθητικής ψηφιακής δημιουργίας τις θερμότερες ευχές μας για Υγεία και Επιτυχία σε κάθε δημιουργικό τους βήμα και εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους γονείς των μαθητών μας για την εξαιρετική συνεργασία.

Η μαθητική ψηφιακή δημιουργία είναι αναρτημένη και προσβάσιμη στο Πανελλήνιο Αποθετήριο Μαθητικών Δημιουργιών της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Φωτόδεντρο i-create καθώς και στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις μαθητικές δημιουργίες στους παρακάτω συνδέσμους:

 

●       Η Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση με τίτλο “Destiny”:

https://drive.google.com/file/d/1Pwqw0s30-9mUakn0KcVQ8EsFn-fpJIWt/view?usp=sharing

●       Ολόκληρη η ταινία «Κατανοώ, νοιάζομαι, συνδέομαι»

https://drive.google.com/file/d/1zrTwFWLQmGxzxAhiUu2SIKpDU9egIjDz/view?usp=sharing

Την ταινία δημιούργησαν οι μαθητές:

Editor-Ηχολήπτης: Παπαμιχάλης Μιχαήλ-Άγγελος

Σεναριογράφος: Σιφναίου Αλεξάνδρα-Αγγελίνα

Cameramen: Οικονόμου Νίκος, Πανταζής Δημήτρης, Χριστοδούλου Κωνσταντίνα

Φωτιστής: Πανταζής Δημήτρης

Δημιουργία Κινηματογραφικής Αφίσας: Καλαϊτζόγλου Ευαγγελία

Δημιουργία Πρωτότυπης Μουσικής Σύνθεσης: Μπασαγιάννης Δημήτριος

Βασικοί Ρόλοι

Γουλούλης Αθανάσιος (Καθηγητής)

Φαρμάκη Παναγιώτα (Χορεύτρια)

Αγραφιώτης Νικηφόρος (Μαρίμπα)

Μπασαγιάννης Δημήτρης (Πιανίστας)

Τσακνάκης Κωνσταντίνος (σόλο Χορωδός)

Θεοδωρόπουλος Λεωνίδας (Αλληλέγγυος Μαθητής)

Κούτσικου Γαβριέλα (Μαθήτρια)

Τσακάκη Ειρήνη, Χονδροδήμου Κωνσταντίνα, Χονδροδήμου Ραφαηλία (Ομάδα Καλών)

Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Βενετίδη Αθανασία, Γκλούμπου Θεοδώρα, Ζιώγα Ευαγγελία, Καλαμπαλίκη Αγγελική, Καστόρη Βασιλική, Κοντοβάγιου Κωνσταντίνα, Κόντου-Γουέϊνραϊτ Τζέιντ-Ειρήνη, Κυριακίδου Ζωή, Κρανά Άρτεμις, Κωστοπούλου Ζωή, Μάμμου Χρυσή, Μαύρος Βασίλης, Μήτσιος Γιώργος, Μπακαγιάννη Σοφία, Μπέκα Παναγιώτα, Μπίζιος Γιώργος, Μπουμπούλης Στέλιος, Πισπιρίκου Μαρία, Σοφράς Γιώργος, Στασινού Σοφία, Τρατσέλα Δήμητρα, Χαδουλού Δέσποινα, Χατζούλη Άννα- Μαρία, Εξάρχου Μαρία, Θεμελή Γεωργία, Καλαϊτζόγλου Ευαγγελία, Κουκουμπλιάκος Γιώργος, Κουτσιούλη Ιωάννα, Κυριτσοπούλου Ελευθερία, Λαζαρίδη Ευθυμία, Μπαμπαλή Φωτεινή Νταμάνη Ειρήνη, Παπαγεωργίου Παγώνα, Παπακώστα Αικατερίνη, Στεργίου Δήμητρα, Στόγιου Αικατερίνη, Τέρπου Αθηνά-Μαρία, Τσιλοφύτης Σταμάτης, Τσιόγιας Ορέστης.

 

.............................................................................

...................................................................................

.............................................................................................

 

«200 Χρόνια από την Επανάσταση - Τιμώντας τους Ήρωες του 1821».

 

 

Διάκριση μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας με θέμα: «200 Χρόνια από την Επανάσταση - Τιμώντας τους Ήρωες του 1821».

Ο Διαγωνισμός που περιλάμβανε τέσσερις κατηγορίες έργων, πραγματοποιήθηκε από το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Παιδείας, και απευθυνόταν σε μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2020-21.

Τα μαθητικά έργα τα οποία αξιολογήθηκαν από 8μελή Καλλιτεχνική Επιτροπή, απέσπασαν  τα βραβεία:

 

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΒΙΝΤΕΟ για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο: “Αναζητώντας τους 'Ηρωες του 1821 μέσα από τις Τέχνες”


3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο «Μοιρολόι», των μαθητριών Πολύζου Αγγελικής & Τούλη Ευδοκίας, η οποία εμπεριέχεται στην ταινία.


Στον παρακάτω σύνδεσμο, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τους διοργανωτές:

https://imkal.gr/nikites-diagonismou-200-chronon/

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Editor - Παραγωγή βίντεο

Παπαμιχάλης Μιχαήλ-Άγγελος

Σενάριο

Πολύζου Αγγελική

Συγγραφή και αφήγηση κειμένων ημερολογίου του Αγωνιστή/Ήρωα της Επανάστασης του 1821

Φωτίου Γεώργιος

Διάλογοι σεναρίου - Σκηνοθεσία

Γουλούλη Αγλαΐα, Πολύζου Αγγελική, Τάχου Χριστίνα

Φωτογραφία - Κάμερα

Γουλούλη Αγλαΐα, Παπαμιχάλης Μιχαήλ-Άγγελος, Πολύζου Αγγελική, Σιούλα Ευδοκία, Σίσκου Μιχαέλα-Μαρία

Βασικοί Ρόλοι

Φωτίου Γεώργιος (Αγωνιστής του 1821)

Τουφεξή Ναταλία (Καθηγήτρια)

Κοκκαλάρας  Άγγελος-Εμμανουήλ (Καθηγητής)

Δαυλής Θεόδωρος (Παρουσιαστής της σχολικής γιορτής)

Ιωαννίδης Απόστολος (Αφηγητής της σχολικής γιορτής)

 

Τα έργα των μαθητών δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων με υπεύθυνους καθηγητές τους Καραγιάννη Παρασκευή, Κτιστάκη Ευφροσύνη του Αστερίου, Νίκου Βασιλάκη, Σπυριδάκη Δέσποινα, Κουτσιώνα Άννα.

 

Β΄ Πανελλήνιο βραβείο


Το Β΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας με τίτλο: «1821-2021: Αγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης….» απέσπασε το Μουσικό Σχολείο Λάρισας με το 2ο τεύχος της νεοσύστατης ψηφιακής σχολικής εφημερίδας  LarissaMusicSch.News. Η εφημερίδα του Μουσικού Σχολείου διακρίθηκε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων που συμμετείχε αλλά και σε υψηλής ποιότητας εφημερίδες που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό.

Η Σχολική Εφημερίδα LarissaMusicSch.News ( http://lyk-mous-laris.lar.sch.gr) δημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2020-2021 στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Πολιτιστικού Προγράμματος «Δημιουργία Σχολικής Εφημερίδας» από τις καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου: Τσιούκα Ευαγγελία (ΠΕ79.01- Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης): Επιμέλεια υλικού (πηγές, βιβλιογραφία), Αξιολόγηση κειμένων Νιτσοτόλη Ελένη (ΠΕ79.01- Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης): Δημιουργικός Σχεδιασμός, Επιμέλεια Υλικού και Έκδοσης , Επεξεργασία και Σελιδοποίηση Γατσιού Ελένη (ΠΕ79.01-Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης): Συντονισμός μαθητικών ομάδων.

 

Επιπλέον, συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες: Κοσμάνου Βασιλική (ΠΕ79.01), Ρήτου Κασσιανή (ΠΕ79.01), Τόλιου Ζωή (ΠΕ79.01, Τσικαντέρη Ραλλού (ΠΕ79.01) και ήταν μια ιδέα που αγκάλιασε όλη η σχολική μας κοινότητα (Μουσικό Γυμνάσιο και Μουσικό Λύκειο).

Μαθητές που συμμετείχαν στο 2ο τεύχος:

Αλμπάλα Έρρικα (α1 γυμνασίου), Ανδριτσόπουλος Άρης (α1 γυμνασίου), Αραμπατζής Αλέξης (α1 γυμνασίου),  Γεωργοπούλου Σοφία (α1 γυμνασίου), Γιάνναρου Νίκη (α1 γυμνασίου), Γιουβρή Αρετή (α1 γυμνασίου), Γκέκα Έμιλυ (γ1 γυμνασίου), Γκερμπεσιώτη Ζωή (Α1 Λυκείου), Γκέρου Σωτηρία (α1 γυμνασίου), Γούλα Μαρία (γ1 γυμνασίου), Δαμασιώτη Ραφαηλία (α1 γυμνασίου), Δίχρη Μαριάνθη (Β1 Λυκείου), Εξάρχου Αγγελίνα (α1 γυμνασίου), Ευρενίδη Ελισσάβετ (α1 γυμνασίου), Ζιώγα Μαρία Ευαγγελία (Β1 Λυκείου), Καβαλλιεράτου Ουρανία (α1 γυμνασίου), Καλαμπάκας Γιάννης (Β1 Λυκείου), Καρανάσιου Ευαγγελία (α1 γυμνασίου), Καρατόλιου Θεοφανία (Α2 Λυκείου), Καστόρη Βασιλική (Β1 Λυκείου), Καστόρης Γιώργος (Α2 Λυκείου), Κυριακίδου Ζωή (Β1 Λυκείου), Κυριλλίδης Θοδωρής (β2 γυμνασίου), Μάκκα Δήμητρα (α2 γυμνασίου), Μάκκας Νικόλαος (α2 γυμνασίου), Μερτζανίδη Δέσποινα (Α2 Λυκείου), Μερτζανίδη Χριστίνα (α2 γυμνασίου), Μορβατίδου Σουμέλα (α2 γυμνασίου), Μπούτλα Δήμητρα – Ρέα (α2 γυμνασίου),  Μπούτλα Ευφροσύνη (α2 γυμνασίου), Νιακοπούλου Κατερίνα (β2 γυμνασίου),  Οικονόμου Γεωργία (Β1 Λυκείου), Παπαδημητρίου Μαρία – Ευαγγελία (Α2 Λυκείου), Πλιάτσικα Ευρώπη-Άννα (α3 γυμνασίου), Πορνάρα Μαρία – Ειρήνη (α3 γυμνασίου), Σδραβοπούλου Αμαλία (γ3 γυμνασίου), Σιόζιος Κωνσταντίνος (Α3 Λυκείου), 38. Σιόζιου Αθηνά (γ3 γυμνασίου), Σοφράς Γεώργιος – Θωμάς (Β3 Λυκείου), Σοφράς Παυσανίας (α3 γυμνασίου), Σπανός Κωνσταντίνος (α3 γυμνασίου), Στάθη Μαρία – Ευαγγελία (γ3 γυμνασίου), Στεργίου Ανθένια (β3 γυμνασίου), Τέλιος Απόστολος (α3 γυμνασίου), Τσιντζιρούλης Δημήτρης (β3 γυμνασίου), Τσιτσιάμη Λουκία (β3 γυμνασίου), Τσολάκης Αστέριος (α3 γυμνασίου).

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni