Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα328
mod_vvisit_counterΧθές124
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1116
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα1983
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα1116
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας18242
mod_vvisit_counterΣύνολο1550152

We have: 75 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική Αρχείο Δραστηριοτήτων Δραστηριότητες 2023-2024 Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας τιμάει την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

 

Εκεί στο Λαογραφικό της Λάρισας Μουσείο

μια ομάδα από το Μουσικό της πόλης μας Σχολείο

στις «Βελονιές παράδοσης» ήρθε να τραγουδήσει

και νότες του δημοτικού άσματος να «κεντήσει».   Β.Κ.

                                                                       

Με όμορφη διάθεση και ποιητική, μαθητές και μαθήτριες του γ2΄ τμήματος γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας συμμετείχαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Το Δημοτικό τραγούδι ως φορέας πολιτισμού: Η παραλογή Του νεκρού αδερφού» με υπεύθυνες καθηγήτριες την Βασιλική Κοσμάνου και την Ελένη Κουτή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» κατόπιν πρόσκλησης της Διευθύντριας του Λαογραφικού Μουσείου κ. Καλοκαιρινού Φανής.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός», εγκαινίασαν την περιοδική έκθεση «Βελονιές Παράδοσης» κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες του εν λόγω προγράμματος πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση με δημοτικά τραγούδια από την παράσταση «Του νεκρού αδερφού» που αναμένεται να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη το προσεχές διάστημα.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Χρήστος Κουτσιούλης (τουμπελέκι), Κατερίνα Μουζάκη, Κατερίνα Μπόρα (σόλο νανούρισμα), Παρασκευή Νταφούλη, Παναγιώτης Παναγούλης (λαούτο), Δανάη Παντικίδου, Αφροδίτη Παπαγεωργίου, Νεφέλη – Βασιλική Παπατσάνη.

Ήταν μια εκδήλωση που συνδύασε την άυλη και την υλική πολιτιστική κληρονομιά! Το εκλεκτό κοινό παρακολούθησε με πολλή συγκίνηση το σύντομο πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα σε συναισθηματική φόρτιση, καθώς εκείνη την ημέρα ήταν η μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τα παιδιά έμπρακτα έδειξαν πως αγαπούν το δημοτικό τραγούδι που είναι μέρος της παράδοσής μας. Η παράδοση είναι μια συνεχόμενη πορεία από το χτες στο αύριο, και καθώς το σήμερα μας ανήκει οφείλουμε να κρατούμε σαν κόρη οφθαλμού όλα τα πολύτιμα μας χάρισαν οι προηγούμενες γενιές σε κάθε τομέα της ζωής μας!

 

laog20241

 

  

 

laog20242

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni

label