Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα158
mod_vvisit_counterΧθές124
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα946
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα1983
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα946
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας18242
mod_vvisit_counterΣύνολο1549982

We have: 9 guests, 1 bots online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική Αρχείο Δραστηριοτήτων Δραστηριότητες 2023-2024 Παρουσίαση 3 εκπαιδευτικών πολιτιστικών προγραμμάτων

ΤηνΤρίτη28Μαΐου2024,στοαμφιθέατροτουΜουσικούΣχολείου Λάρισαςκαιστο πλαίσιοτηςπαρουσίασηςΠρογραμμάτωνΣχολικών Δραστηριοτήτων, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων και τα εξής προγράμματα:

Α) «Το δημοτικό τραγούδι ως φορέας πολιτισμού: η παραλογή Του νεκρού αδερφού»

Β) «Ο Εθνικός Ύμνος και ο Ολυμπιακός Ύμνος»

Γ) «Μαθηματικά και Ζωγραφική με τονEscher».

 

Α) «Το δημοτικό τραγούδι ως φορέας πολιτισμού: η παραλογή Του νεκρού αδερφού»

Στην παρουσίαση του πρώτου προγράμματος συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα γ2 γυμνασίου (Βασιλική Κούγκουλου, Χρήστος Κουτσιούλης – τουμπελέκι, Βασιλική Κούρια - σόλο, Ευαγγελία Μασούρα, Αποστολία Μητσογιάννη - σόλο, Μαρία Μόκα, Κατερίνα Μουζάκη, Κατερίνα Μπόρα - σόλο, Ιωάννα Μπούρμπου, Παρασκευή Νταφούλη, Παναγιώτης Παναγούλης (λαούτο), Δανάη Παντικίδου (σαντούρι), Αφροδίτη Παπαγεωργίου, Νεφέλη – Βασιλική Παπατσάνη). Αρχικά τα παιδιά μίλησαν για τους στόχους του προγράμματος και το δημοτικό τραγούδι, την ομάδα του ΑΠΘ «Μουσικό Πολύτροπο» με καθηγητή τον κ. Ιωάννη Καϊμάκη, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε υλικό από την συμμετοχή της ομάδας στην εκδήλωση του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας για την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων στις 19 Μαΐου. Να σημειωθεί πως οι μαθητές στο πλαίσιο της μελέτης τους επισκέφτηκαν και τρία λαογραφικά μουσεία του Δήμου Τεμπών, των Γόννων, των Αμπελακίων και το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής της οικ. Συρμακέζη στην Ελάτεια. Στο τέλος, τα παιδιά τραγούδησαν μέρος της παράστασης που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα με κύριο θέμα τη θρακιώτικη μελωδία της παραλογής του Νεκρού Αδερφού, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Βασιλική Κοσμάνου και την Ελένη Κουτή. (εικόνα 1 και 2)

Β) «Ο Εθνικός Ύμνος και ο Ολυμπιακός Ύμνος»

Στο δεύτερο πρόγραμμα οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος β1΄ γυμνασίου Αναγνώστου Χρυσάνθη (φλάουτο), Αρβανιτοπούλου Γεωργία, Αργυροπούλου Σωτηρία, Βαλασσοπούλου Κωνσταντίνα, Βαλιάκα Μαρία – Άννα, Βασιλείου Μαριέλλα – Ξένια, Γαλαζούλα Στυλιανή – Ηρώ, Γερογιώργος Γεώργιος – Νικόλαος, Γεωργιάδου Δήμητρα – Μπραζίλια, Γιάγκας Χαράλαμπος, Γιούδη Ιουλία – Μαρία, Γκόλτσιου Ευδοξία, Γκουνέλα Φωτεινή – Λουκία, Δακής Δημήτριος (πιάνο), Δέλλη Ζωή, Δημοβέλη Αγλαΐα, Δημοβέλη Έλλη, Ευαγγέλου Νικόλαος, Ζιάκα Ηλιάννα – Μαρία, Ζίκος Ευάγγελος, Ιωαννίδης Ειρηναίος (κλαρινέτο), Καραγιάννης Αθανάσιος (τρομπόνι), Καρακαξάς Μιχαήλ – Άγγελος (τρομπέτα), Καραμπίνας Αδάμος – Μάριος, Καρέλα Νικολέτα – Μαρία. με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Τζόκα Βάιας (φιλολόγου), Νούλα Δημητρίου (φυσικής αγωγής) και Κοσμάνου Βασιλικής (μουσικού) μελέτησαν τον Εθνικό και τον Ολυμπιακό Ύμνο και με αφορμή τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, συμμετείχαν σε δράσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, αλλά επισκέφτηκαν και χώρους άμεσα σχετιζόμενους με το θέμα, όπως το Μουσείο των Δελφών, το Χάνι της Γραβιάς και την Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας στη Στερεά Ελλάδα. Τα παιδιά παρουσίασαν το ιστορικό πλαίσιο και τις εργασίες τους στο μαθητικό κοινό, ενώ έκλεισαν την παρουσίαση τραγουδώντας τον Εθνικό και τον Ολυμπιακό Ύμνο. (εικόνα 3 και 4)

Γ) «Μαθηματικά και Ζωγραφική με τονEscher».

Στο τρίτο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της σχολική χρονιάς, συνεργάστηκανμαθητέςτηςγ’ γυμνασίου και της Β’ Λυκείου του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών, κκ. Νικόλαου Κουτσιούλη, Ελένης Μακροπούλου, ΠαναγιώτηΜουστάκακαιΑλεξίαςΤουρναβίτη.Τηνπαρουσίασητης έρευνας και των δράσεων έκαναν οι μαθητές του γ3 τμήματος γυμνασίου: Ραφαηλία-ΘώμηΠέττα,ΑπόστολοςΠροβατάς,ΜαρίαΕυαγγελία Στεφανίδου και Σιένα Μαρίνα Χρήστου. (εικόνα 5 και 6)

 

polprog20241

 

 

polprog20242

 

polprog20244

 

polprog20243

 

polprog20245

 

polprog20246

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni

label