Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα276
mod_vvisit_counterΧθές511
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1148
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα8180
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα15882
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας19424
mod_vvisit_counterΣύνολο1491237

We have: 12 guests, 1 bots online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική

 

Διοργάνωση Διακρατικής Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας ERASMUS+στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


Υλοποιήθηκε από 14 έως 16 Οκτωβρίου στη Λάρισα η 3η Διακρατική Εκπαιδευτική Δραστηριότητα του προγράμματος Erasmus+ με κωδικό 2020-1-IT02-KA201-079243 με τίτλο Boosting Green Education at schools.

 

Η Επιστημονική Ένωση DIGITAL IDEA και το Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λάρισας είναι οι Ελληνικοί φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι οργανισμοί και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα από την Ιταλία συμμετέχουν η Associazione Euphoria, The Science Zone και Liceo Vittoria Colonna, από την Ισπανία η Ludor Engineering και το IES Albert Einstein και από την Εσθονία η AHHAΑ και το Jaan Poska Gümnaasium.

 

Κύριοι στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η εισαγωγή και διάδοση της Πράσινης Εκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και η δημιουργία και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των χωρών Ελλάδος, Ισπανίας, Εσθονίας και Ιταλίας.

Η έναρξη της 3ης Διακρατικής Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας έγινε στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας με μια εντυπωσιακή εκδήλωση υποδοχής στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας την οποία χαιρέτησαν  ο Αντιπεριφερειαρχης ΠΕ Λάρισας  Βασίλης Πινακας και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος  . Ακολούθησε αναλυτική περιγραφή των εργασιών της δραστηριότητας και του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος στους φορείς των ξένων χωρών καθώς και περιήγηση στους χώρους του σχολείου.

Τις επόμενες δύο μέρες, η Επιστημονική Ένωση DIGITAL IDEA είχε την ευθύνη της επιμόρφωσης και πιο συγκεκριμένα τον σχεδιασμό και την οργάνωση πέντε διαφορετικών δραστηριοτήτων για την πραγματοποίηση πειραματικών ασκήσεων (workshops) με μορφή «Μαθαίνω μέσα από την πράξη», σε συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα από τον χώρο της Πράσινης Εκπαίδευσης. Τα θέματα των δραστηριοτήτων που επιλέχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν ήταν:

  1. Acid Rain
  2. Energy saving with automatic light control
  3. Zero Waste Society
  4. Noise Pollution
  5. Natural disasters protection

Η 3η Διακρατική Εκπαιδευτική Δραστηριότητα ολοκληρώθηκε την τρίτη ημέρα  με μια εκπαιδευτική επίσκεψη στην Λίμνη της Κάρλας και στο Μουσείο της περιοχής καθώς και με την επίδοση των βεβαιώσεων συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

 

Η Επιστημονική Ένωση DIGITAL IDEA και η Παιδαγωγική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λάρισας καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την θερμή υποστήριξη σε όλη  την διάρκεια του προγράμματος.

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni