Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα265
mod_vvisit_counterΧθές197
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα877
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα11560
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα10784
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας14381
mod_vvisit_counterΣύνολο1521337

We have: 3 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική

Συναυλία αφιέρωμα στη μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη

από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας (Σ.Ο.Λ)

 


 

Μία ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στη μουσική του διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη, Ντίνου Κωνσταντινίδη θα  πραγματοποιηθεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας (Σ.Ο.Λ) το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στις 20:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Το φιλόμουσο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αντιπροσωπευτικά έργα της συνθετικής πορείας του κορυφαίου δημιουργού.

 

Η μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη έχει παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο από ορχήστρες όπως η English Chamber Orchestra, η American Symphony Orchestra, η Shenzhen Symphony (Κίνα) κ.α. Ο Κωνσταντινίδης είναι ο δημιουργός περισσοτέρων από 300 έργα, μεταξύ των οποίων η όπερα “Intimations”, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στους διαγωνισμούς Brooklyn College International Chamber Opera Competition και First Midwest Chamber Opera Conference, η όπερα “Antigone”, η οποία απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές, καθώς και έξι συμφωνίες. Στις διακρίσεις του συνθέτη περιλαμβάνονται, επίσης, το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Delius Composition Contest, το βραβείο American New Music Consortium Distinguished Service Award, και το Glen Award of l’Ensemble of New York. Παράλληλα, έχει τιμηθεί με τη διάκριση Distinguished Teacher White House commission on Presidential Scholars, ενώ εξακολουθεί να κατέχει έως και σήμερα την τιμητική θέση Boyd Professor of Composition στο Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα (LSU).

 

Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, μία ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει το κοινό, αφού, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης (skype), ο συνθέτης θα απευθύνει έναν χαιρετισμό από τη μακρινή Λουϊζιάνα των ΗΠΑ προς τους μουσικούς, τους φίλους της Σ.Ο.Λ. και το φιλόμουσο κοινό.

 

Σολίστ αυτής της μουσικής βραδιάς είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αθανάσιος Ζέρβας (άλτο σαξόφωνο & μουσική διεύθυνση), η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη (πιάνο) και ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, Χρήστος Κτιστάκης (πιάνο & μουσική διεύθυνση).

 

Ο Αθανάσιος Ζέρβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Θεωρητικών και Μουσικής Δημιουργίας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι Διδάκτωρ Σύνθεσης (D.Mus.), κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο (Μ.Μus.) του Northwestern University των (ΗΠΑ), καθώς και Πτυχιούχος Μουσικών Σπουδών (B.A.) του Chicago State University (ΗΠΑ) με ειδικεύσεις στο Σαξόφωνο, στη Σύνθεση και στον Τζαζ Αυτοσχεδιασμό.

Η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος καθώς και πτυχίου ειδίκευσης πιάνου (Konzertpianist / Konzertreife im Fach Klavier, Diplom Musikerziehung im Fach Klavier) από την Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Saar (Hochschule für Musik Saar). Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και η μελέτη της επικεντρώνεται στα έργα για σόλο πιάνο του Ντίνου Κωνσταντινίδη.

Ισχύουν κανονικά οι κάρτες εισόδου των συνδρομητών του Συλλόγου Φίλων και σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε τα μέλη να ειδοποιήσουν έγκαιρα.


Οι σπουδαστές των ωδείων της πόλης μας,

 

καθώς και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας έχουν ελεύθερη είσοδο.

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni