Ενημέρωση Κηδεμ. - Μαθητών

enhm

Εκδρομές - Επισκέψεις

bus

it's TIME to ACT

erasmus

Προγράμματα ERASMUS

erasmus

Αριθμός επισκεπτών

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα403
mod_vvisit_counterΧθές511
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1275
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα8180
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα16009
mod_vvisit_counterΠρηγούμενος μήνας19424
mod_vvisit_counterΣύνολο1491364

We have: 8 guests online

Φόρμα Σύνδεσης



Αρχική

Δελτίο Τύπου

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» του Πανεπιστημίου των Πολιτών

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας της πόλης, ανακοινώνουν την έναρξη υλοποίησης του α’ κύκλου του προγράμματος Σχολές Γονέων για την περίοδο 2019-2020.

Οι σχολές γονέων εντάσσονται στον νέο μας θεσμό, το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» Λάρισας στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής.

Ο συντονισμός της κάθε ομάδας γίνεται από κοινωνικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς σημαντικών φορέων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης της πόλης, όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Λαρισαίων, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δ. Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ., το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας – ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων Λάρισας.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών στις οποίες θα διαπραγματεύονται θέματα που αφορούν τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Κάθε γονέας έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μια ομάδα με όριο απουσιών 2 συναντήσεων. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 25 ατόμων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4, 1ος Όροφος) και θα είναι είτε εβδομαδιαίες είτε ανά δεκαπενθήμερο. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Επικοινωνία στην Οικογένεια.
  • Διαχείριση συναισθημάτων.
  • Τα όρια στα παιδιά και η σημασία τους.
  • Αυτοεκτίμηση – Αυτοπεποίθηση.
  • Θεωρία συναισθηματικού δεσμού.

με δυνατότητα κάλυψης και άλλων θεμάτων που θα προκύψουν από τη διερεύνηση των αναγκών της κάθε ομάδας. Προκειμένου να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα της «Σχολής Γονέων» που υλοποιείται στο Δήμο μας, παρακαλούμε συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση στο link που ακολουθεί https://learninglarissa2016.wordpress.com/sxoles-goneon-2019-2020-plirofories/ έως και τις 17 Νοεμβρίου 2019. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις  στα  τηλέφωνα: 2410-680249, 2410-680250, πρωινές ώρες 8:00-14:00μμ.

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Γιορτάζουν

Ο καιρός

EPASpng

eksidikevmeni